BitcoinEthereumRegulationRegulierung

Bitcoin-Blockgrösse erzeugt erneut Debatten: Experten äussern sich über Skalierbarkeit und Dezentralisierung

Bitcoin-Blockstørrelse skaber igen debat

Erneut er Bitcoin-blockstørrelsen genstand for debat. I 2017 førte uenigheder om blockstørrelsen til en opdeling af netværket. Som følge heraf opstod en ny blockchain – ud over Bitcoin (BTC) blev der også skabt Bitcoin Cash (BCH).

Blockstørrelsen er afgørende for en kryptovalutas skalérbarhed. I sin nuværende tilstand kan BTC håndtere syv transaktioner pr. sekund. Dette gennemløb er for lavt til et globalt betalingssystem – dette har kritikere klaget over i årevis.

I perioder med stor belastning stiger Bitcoin-transaktioner derfor i kø i timevis eller endda dage. Ved fristens udløb venter 122.000 pengeoverførsler stadig på bekræftelse. Netværket kan håndtere cirka 605.000 transaktioner pr. dag.

Emnet kommer nu igen på dagsordenen i kryptoscenen. Flere anerkendte eksperter har udtalt sig om dette i de seneste dage. Andreas Antonopoulos udtalte sig i en samtale med Liminal Custody til fordel for de såkaldte “Big Blockers”.

“Syv år siden indførte vi SegWit og øgede blockstørrelsen til fire megabyte. Kan vi nu tillade os at øge blokkene endnu mere?”, spurgte Antonopoulos retorisk.

“Det er tid til at diskutere øgningen af blockstørrelsen. Igen,” kommenterede kryptoanalytiker Chris Blec Antonopoulos’ udtalelse.

Kryptoeksperten bemærker også: For mange Bitcoin-tilhængere er dette spørgsmål alene kætteri. For ham handler det imidlertid mere om pragmatik.

“Det er et pragmatisk spørgsmål for mig. Har computere og båndbredde forbedret sig så meget, at vi kunne øge blockstørrelsen uden at skade decentraliseringen? For mig er svaret: Ja!”

“Small Blockers” – tilhængerne af en konstant lav blockstørrelse – argumenterer for, at en lille blockstørrelse gør netværket mere tilgængeligt for deltagelse. Blockchain vokser langsommere. Det nødvendige lagerplads er dermed lettere at finde.

Top  Prominent erhvervsdrivende advarer: Bitcoin kan være overophedet

Sådan udtaler Vitalik Buterin sig til blokdebat

Ethereum-skaberen Vitalik Buterin dedikerede for nylig en blogpost til blokdebatten. Allerede i 2017 var Buterin perifert involveret i diskussionerne. Dengang støttede Buterin synspunkter fra Big Blockers.

Programmøren tog for nylig tid til at læse to bøger om emnet, der viser de modsatte positioner fra hver deres synspunkt. Ifølge hans egne udsagn støtter han i store træk stadig samme holdning som dengang.

“Generelt set fandt jeg, mens jeg læste de to bøger, at jeg ofte er enig med [Roger] Ver i de store spørgsmål,” skrev Buterin.

Roger Ver er sandsynligvis den mest kendte Big Blocker. Alligevel har Buterin i dag delvist en anden synsvinkel. Han er enig med Small Blocker Jonathan Bier i detaljespørgsmål.

Big Blockers havde ret i det centrale spørgsmål, at blokkene skal blive større, og at dette bedst sker med en ren, enkel hard fork, som Satoshi Nakamoto beskrev det.

Dog er dette sides tekniske evne ikke så stærk. Small Blockers har derfor evnen til at foretage tekniske ændringer uden at begå drastiske fejl.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Hold dig informeret med Ethereum News

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button