AltcoinsBitcoinCardanoDogecoin

Bitcoin (BTC) oplever markant genopretning i 2023: Her er tre årsager.

I år har Bitcoin-markedet oplevet en bemærkelsesværdig genopretning trods uændrede makroøkonomiske forhold. For mindre end et år siden var markedet i dyb krise efter sammenbruddet af kryptobørsen FTX. Den 21. november 2022 ramte BTC-prisen sit laveste niveau siden slutningen af 2020, hvor den var under 15.500 dollars. Dette markerede et tilbageslag på 77% fra de hidtidige rekordhøjder på 69.000 dollars i november 2021.

Samtidig med FTX’s sammenbrud fungerede en aggressiv renteforhøjelsescyklus fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, som katalysator for nedturen i 2022. Men siden slutningen af 2022 har Bitcoin oplevet en imponerende vending.

I dag handles den lige under 35.000 dollars, hvilket er en stigning på over 120% i forhold til de laveste niveauer i 2022. Bitcoin er nu kun faldet omkring 50% fra sine højder i 2021.

Der er tre hovedårsager til Bitcoins stærke genopretning i 2023. For det første kan en mulig årsag være “mean reversion”, hvor markedet blev historisk oversolgt efter FTX-kollapset. Metrics som Bitcoin’s Market Value Realized Value (MVRV) Ratio faldt under 0,8 i november sidste år, hvilket kun har været set sjældent og har signaleret en historisk købsmulighed i fortiden.

Yderligere blev Bitcoins pris i januar i høj grad understøttet af langsigtede bulls, der købte op under den lave pris. Grafen “Bitcoin Rainbow Chart” viser, at prisen var så lav, at det næsten var et “udsalg”.

For det andet har Bitcoin styrket sin status som en sikker havn i 2023. I marts steg prisen pludseligt på grund af bekymringer om en bankkrise i USA. Dette, sammen med prisstigninger på guld og obligationer, styrkede idéen om, at BTC er en sikker havn mod fejl i det nuværende finansielle system.

Top  IOTA Foundation frigiver over 2,365 millioner dollars til 20 Web3-startups gennem Grants Programmet

I de seneste uger har Bitcoin igen bevist sig som en sikker havn. Mens amerikanske aktier og obligationer præsterer dårligt på samme tidspunkt, stiger Bitcoin. Dette skyldes bekymring over den fortsat stærke amerikanske økonomi og geopolitiske bekymringer i forbindelse med Israel/Hamas-krigen.

For det tredje har optimismen om institutionel vedtagelse hjulpet markedet siden BlackRock og andre store Wall Street-aktører har ansøgt om at oprette spot Bitcoin ETF’er. Forventningerne om godkendelse i slutningen af ​​dette år eller tidligt næste år har bidraget til den seneste prisstigning.

Hvordan højt kan dette Bitcoin-tyrmarked nå? Tidligere har MVRV-forholdet i tidligere Bitcoin-tyrmarkeder konsekvent nået ekstreme niveauer over 3,2. Med en nuværende MVRV på 3,2 ville prisen være over 65.800 dollars. Men det skal bemærkes, at Bitcoins faktiske pris historisk har steget under tyrmarkederne.

Hvis Bitcoins aktuelle pris på lidt over 20.000 dollars stiger 5 gange til 100.000 dollars under dette tyrmarked, ville et MVRV-forhold på 3,2 indikere en pris over 320.000 dollars, næsten 10 gange den aktuelle pris.

En pris på over 300.000 dollars ville give Bitcoin en markedsværdi tæt på 6 billioner dollars. Selvom det lyder meget, er det værd at bemærke, at nogle mener, at Bitcoin kan konkurrere med guld som en global reserveaktiver. Den samlede markedsværdi af alt guld i verden er over 13 billioner dollars.

Med Bitcoins fordele som hurtige og billige transaktioner og nem opbevaring af store mængder, er det ikke urealistisk at forestille sig, at markedsværdien når flere billioner dollars.

Alt i alt har Bitcoin formået at komme sig stærkt i 2023, til trods for uændrede makroøkonomiske forhold. Med historiske signaler om købsmuligheder og prisstigninger som en sikker havn tyder det på, at Bitcoin fortsætter med at have momentum i fremtiden.

Top  Bitcoin oplever markant pres: Liquidationer for 93 millioner dollars rammer kryptomarkedet, mens altcoins lider store tab

Opdag de seneste Bitcoin News her

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button