AltcoinsBitcoinCardanoDogecoin

Bitcoin ETF: Bliver det godkendt af SEC?

Den amerikanske Securities and Exchange Commission (SEC) nærmer sig en afgørende deadline for potentielt at godkende en spot Bitcoin Exchange-Traded Fund (ETF), og det skaber spænding i den krypto community.

Beslutningen, der er planlagt til den 10. januar 2024, kunne markere en væsentlig indgang for Bitcoin i den traditionelle finansverden, selvom nogle frygter, at det også baner vejen for øget centralisering.

Deadline den 29. december

Allerede nu har SEC angiveligt sat en deadline den 29. december 2023 for virksomheder, der søger at lancere Spot Bitcoin ETF’er, for at færdiggøre deres ansøgninger. Betydningsfulde virksomheder som BlackRock, Grayscale Investments, ARK Investments og 21 Shares har engageret sig i diskussioner med SEC, hvilket signalerer en bred brancheforventning.

Deadline blev bekræftet af Fox Business reporter Eleanor Terrett den 24. december, hvor hun skrev, at kun ETF-ansøgninger, der er “fuldt færdiggjorte og indsendt” inden den dato, vil blive overvejet til godkendelse.

Vil der blive godkendt flere ETF’er på én gang?

Spekulationen om, hvorvidt SEC vil godkende flere spot Bitcoin ETF-ansøgninger samlet inden den 10. januar, har bredt sig. Forventningen om, at SEC vil godkende flere ansøgninger på én gang, er blevet delt gentagne gange af analytikere, herunder Bloomberg Intelligence’s Eric Balchunas.

Balchunas sagde for nylig, at SEC er “klar til at godkende spot bitcoin ETF’er” og at der nu er en “hastig kamp” i kulissen hos ETF-udstedere for at færdiggøre deres ansøgninger.

Kun ETF-ansøgere, der har færdiggjort deres ansøgninger inden den 29. december, vil blive overvejet til “den afgørende første bølge af løbet,” skrev han.

Top  Vælg den bedste kryptovaluta at investere i nu, mens markedet er turbulent

Kontantindløsningsmodel

Deltagelsen af store Wall Street-aktører og den potentielle tilgængelighed af Bitcoin ETF’er for finansielle rådgivere og kapitalforvaltere har øget spændingen omkring forventede godkendelser af ETF’er.

Udfordringer består dog stadig, da SEC favoriserer kontantindløsningsmodeller over in-kind-indløsninger, hvilket skaber hindringer for visse ETF-ansøgere.

Behovet for at navngive autoriserede deltagere (AP) er et andet endeligt krav, og fraværet af en AP-aftale er bemærket for ansøgere af spot Bitcoin ETF’er inden den 22. december.

Alligevel er markedets sentiment bemærkelsesværdigt optimistisk, hvilket afspejles i betydelige stigninger for Bitcoin i forventning om potentielle ETF-godkendelser.

For investorer kunne SEC’s godkendelse betyde forbedret tilgængelighed til Bitcoin uden kompleksiteterne ved at håndtere tegnebøger og private nøgler. Denne nemme adgang kan tiltrække øget institutionel og detailinvestering til det digitale aktivmarked.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button