AltcoinsBitcoinCardanoDogecoin

Bitcoin ETF Hype: Short-Term Overestimation, Long-Term Potential

Artiklen handler om forventningerne til en godkendelse af en Bitcoin ETF, set ud fra analytikeren Gabor Gurbacks synspunkt.

VanEck-rådgiveren Gabor Gurbacks har påpeget, at hypen omkring en Bitcoin (BTC) spot ETF på markedet kan være overvurderet i forhold til kortsigtede indstrømninger, men potentielt set større langsigtede gevinster, når mulighederne åbner sig.

I et indlæg den 1. januar skrev Gurbacks på X (tidligere Twitter), at folk har overvurderet betydningen af en spot BTC ETF i de seneste måneder og forudsagde begrænsede indstrømninger i starten, før en efterfølgende stigning i indstrømninger.

Ifølge ham kan kun $100 millioner, hovedsageligt genanvendte midler fra institutionelle investorer, finde vej til markedet, efter at SEC har godkendt en ETF.

Han bemærkede dog, at på lang sigt vil tiltrækningen fra institutionelle investorer resultere i imponerende indstrømninger på markedet, og analytikerne bruger fortidens guldstatistik som et benchmark for at forudsige markedet.

En gylden casestudie

Ud fra den velkendte guldanalyse er den optimistiske stemning i sektoren berettiget, da der forventes billioner, selvom ædelmetallet havde en højere markedsværdi, inden introduktionen af SDPR (State Street) ETF (GLD) i november 2024.

Efter at guldet blev rullet ud, firedobledes aktivets omfang fra $400 til $1.800, og dets markedsværdi steg med $8 billioner fra $2 billioner til $10 billioner.

På samme måde står Bitcoin i en stærk position med et marked, der ligger omkring $750 milliarder. Dog, hvis skønne er præcise, kan de kommende år føre til billioner på markedet, og ifølge Gurbacks’ synspunkt kan det ske hurtigere end forventet.

Han bemærkede, at de fleste branchepartnere har overdrevet det forventede vækstpotentiale, mens de overser de bredere muligheder. Bitcoin vil skabe sit kapitalmarkedssurge udover ETF’er i de kommende måneder. Et hovedargument har været den troværdighed, en ETF vil bringe til aktiverne blandt institutionelle investorer.

Top  Krypto-kurser stiger og falder: Bitcoin, Ethereum og andre på vormiddagen

Gurbacks ser flere muligheder i statslige suveræne fonde, institutionelle fonde, der direkte påvirker markedet, som det blev registreret med guld.

Mere hype ind i det nye år

I ugerne op til det nye år, fik kryptovalutaer, især Bitcoin, tilstrømninger, hvilket boostede den samlede markedsværdi og aktiver under forvaltning på baggrund af potentiel godkendelse af spot BTC ETF.

Den fortælling, der formede krypto-narrativet det meste af året, trak markedet til nye højder, som ikke var set i måneder, da formuefonde og andre investorer øgede deres eksponering til Bitcoin.

Sidste år registrerede Bitcoin investeringsprodukter tilstrømninger på $1,6 milliarder, mens aktiver under forvaltning steg over $36 milliarder. Adskillige analytikere forudsagde, at en ETF-godkendelse kunne tiltrække billioner til markedet og dermed have stor indvirkning på aktivets pris.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button