AltcoinsBitcoinCardanoDogecoinEthereum

Bitcoin Price Collapse as Grayscale’s GBTC Bleeds: What’s Behind the Volatile Market Movement?

Bitcoin oplevede en betydelig prisnedgang på baggrund af fortsatte udstrømninger fra Grayscales konverterede GBTC-spot-Bitcoin ETF.

Ifølge data fra CoinMarketCap faldt den førende kryptovaluta til så lavt som $60.800 tirsdag, en nedgang på 17% fra sit all-time high.

Nedgangen i Bitcoins pris kom efter en betydelig udstrømning på $643 millioner fra den $25 milliarder tunge Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) mandag, hvilket markerede den højeste udstrømning siden den blev omdannet til en ETF den 11. januar.

På tirsdag så disse produkter yderligere $326,2 millioner i nettoudstrømninger. Grayscales GBTC oplevede specifikt en udstrømning på $443 millioner.

I modsætning hertil registrerede ETF-produkter fra BlackRock og Fidelity beskedne indstrømninger på henholdsvis $75,2 millioner og $39,6 millioner.

Over $650 millioner likvideret da Bitcoin forbliver volatil

Ifølge data fra CoinGlass led lange og korte tradere mere end $650 millioner i tab på tværs af de største centraliserede børser inden for de seneste 24 timer.

Mere specifikt blev 189.935 tradere likvideret, med samlede lange likvideringer på $491 millioner og korte likvideringer på omkring $165 millioner. Crypto-børsen OKX tog en stor del af disse likvideringer på over $271 millioner, efterfulgt af Binance med $229 millioner og Bybit med omkring $104 millioner.

Bitcoin-tracked futures oplevede $229 millioner i både korte og lange likvideringer i løbet af den seneste dag, mens Ethereum-linked futures så over $157 millioner i likvideringer.

Tidligere havde spot-Bitcoin ETF’er sat rekorder, hvilket drev Bitcoins pris til nye all-time highs. Imidlertid antyder de seneste udstrømninger en ændring i investorernes sentiment og en forsigtig tilgang.

En potentiel faktor, der påvirker investoradfærd, er den forestående beslutning fra den amerikanske centralbank, der forventes afsløret onsdag. Mens konsensus forudsiger ingen ændring i benchmarkrenten på dette tidspunkt, består bekymringer om fremtidige rentenedskæringer, især hvis den vedvarende inflation fortsætter. En sådan situation kan ikke være til fordel for Bitcoin-bullerne, hvilket fører investorer til at indtage en afventende holdning.

Top  Celsius Cryptocurrency Lender Allows Withdrawals Despite Customer Complaints

Grayscale vil reducere gebyrer med tiden

Grayscale planlægger gradvist at reducere gebyrerne på sit flagskibsprodukt, da udstrømningerne stiger til $12 milliarder. Ifølge Grayscales administrerende direktør Michael Sonnenshein forventer dette kryptofondmanager at reducere gebyrerne for Grayscale Bitcoin Trust ETF’en i de kommende måneder, da krypto-ETF-markedet modnes.

Sonnenshein bekræftede i et interview med CNBC, at når markedet udvikler sig, vil gebyrerne for GBTC falde. Grayscale havde tidligere forsvaret sine højere end gennemsnitsgebyrer og forklarede, at gebyrerne tendens til at være højere for nye produkter i deres indledende faser.

Sonnenshein forventer en lignende tendens for GBTC, hvor gebyrerne falder, når fonden vokser, og markedet modnes. Siden dens omdannelse til en ETF i begyndelsen af januar har GBTC oplevet udstrømninger, der overstiger $12 milliarder.

Sonnenshein erkendte, at udstrømninger var forventet, da investorer søgte at kapitalisere på overskud, arbitragører forlod fonden, og enkeltpersoner løste positioner knyttet til konkurser og tvungne likvidationer.

Branchens eksperter antyder, at kollapset af kryptogiganten FTX har spillet en betydelig rolle i GBTC-salg. FTX, en stor holder af GBTC, erklærede sig konkurs i november 2022, og FTX-konkursboet solgte angiveligt flertallet af sine aktier i Grayscales bitcoin ETF.

“Vi er lidt i slutningen af den første inning nu, hvor den tilbageholdte efterspørgsel efter køb forhåbentlig er tilfredsstillende, og den tilbageholdte efterspørgsel efter salg forhåbentlig også er tilfredsstillende,” tilføjede Sonnenshein.

“Og nu begynder vi så småt at bevæge os mod den anden og tredje inning, hvor der stadig er så meget mere af markedet, der endnu ikke får adgang til disse produkter.”

Opdag de seneste Bitcoin News her

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button