AltcoinsBitcoinCardanoDogecoinEthereum

Bitcoin-prisen krydser $59.000 – En dykkende ned i prisspringet og de seneste udviklinger

Bitcoinprisen stiger over $59.000

Prisen på Bitcoin (BTC) har overskredet 59.000 dollars i forbindelse med en bemærkelsesværdig rally inden for det bredere kryptomarked.

På nuværende tidspunkt handles BTC til 59.140 dollars, en stigning på mere end 5% i løbet af den seneste dag. Den førende cryptocurrency er steget med 15% i løbet af den seneste uge og ca. 40% i løbet af den seneste måned.

Det er værd at bemærke, at Bitcoin blot er 14% væk fra sin all-time high på 68.789 dollars, registreret i november 2021.

Bitcoinprisen stiger med spot ETF-tilstrømninger

Stigningen i prisen kommer, mens spot Bitcoin ETF’er fortsat tiltrækker investeringer fra institutionelle investorer. Data fra Farside viser, at samlede spot Bitcoin-tilstrømninger er nået op på imponerende 6,7 milliarder dollars, siden SEC gav grønt lys for produkterne den 10. januar.

I gennemsnit har disse produkter set tilstrømninger på 210 millioner dollars dagligt. I den seneste uge har Bitcoin ETF’er indregistreret en usædvanlig 2,4 milliarder dollars i ugentlige tilstrømninger, hvor BlackRock’s IBIT og Fidelity’s FBTC har ført an med tiltrækning af henholdsvis 1,6 milliarder dollars og 648 millioner dollars.

Fokus på BlackRock’s iShares Bitcoin Trust (IBIT) er især bemærkelsesværdig, da den har overgået ni andre Bitcoin ETF’er og ETF’er af andre aktivklasser, og har akkumuleret 1,673 milliarder dollars i netto-tilstrømninger i løbet af ugen.

Imens stigningen i Bitcoinprisen sker i forbindelse med en rally på det bredere kryptomarked. Ethereum, den næststørste cryptocurrency efter markedsværdi, er steget med ca. 3% i løbet af den seneste dag og ramt 3.335 dollars. Tokenet er steget med over 45% i løbet af den seneste måned.

Disse afgørende faktorer kan drive Bitcoin mod 63.000 dollars

Top  Starknet Airdrop: Sådan kan du få del i de 1,8 milliarder STRK Coins

I en nylig rapport forudsagde Matrixport, at Bitcoin kunne nå et mål på 63.000 dollars inden marts 2024. I sin rapport identificerede virksomheden fire nøglekatalysatorer, der kunne drive Bitcoin til nye højder, herunder den nylige godkendelse af spot Bitcoin ETF’er, den kommende halvering og rentenedskæringer.

Rapporten bemærkede, at Bitcoin-halveringseventet, planlagt til 2024, vil yderligere drive prisen på BTC højere ved at reducere udbuddet. Bitcoin-halveringen er et forudplanlagt event, der halverer belønningen for at mine nye blokke, hvilket effektivt bremser hastigheden, hvormed der skabes nye bitcoins.

Historisk set har halveringsbegivenheder været forløbere for betydelige prisstigninger, som tilskrives det reducerede udbud af nye bitcoins, der kommer ind på markedet.

Rapporten nævnte også, at forventninger om rentenedskæringer efter Federal Reserves Federal Open Market Committee (FOMC) møder kunne vippe balancen i favør af risikofyldte aktiver som Bitcoin. Lavere rentesatser reducerer typisk tiltrækningskraften af rente-genererende investeringer og gør vækstorienterede aktiver mere attraktive.

Desuden kunne de kommende amerikanske præsidentvalg og politisk usikkerhed også påvirke Bitcoinpriserne. Bitwise Chief Investment Officer Matt Hougan forventer også, at Bitcoin vil stige over 80.000 dollars i år takket være den nylige succes med spot ETF’er.

På samme måde forventer analytikere hos investeringsfirmaet Bernstein, at Bitcoin vil genoptage sin opadgående bane, overstige sin tidligere all-time high på 69.000 dollars og potentielt nå 70.000 dollars i år. Analytikerne har udtrykt tillid til kryptokurrenciens risiko-reward-profil og angivet, at der ikke forventes væsentlige udfordringer for at hindre dens stigning.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Hold dig informeret med Ethereum News

Bliv opdateret om Cardano News

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button