AltcoinsBitcoinCardanoDogecoin

Crypto bøder og håndhævelse af regler rammer nye højder i de sidste to år

En rapport fra Cornerstone Research, offentliggjort onsdag, viste, at bøder i krypto mod digitale aktivmarkedets deltagere nåede op på 2,89 mia. dollar ved udgangen af 2023. Det er en stigning på 11% fra de 2,6 mia. dollar, der blev pålagt i 2022.

Findingerne viser, at når kryptomarkedet vokser, så gør SEC’s rolle i beskyttelsen af investorerne. Lovgivere globalt, og især i USA, har søgt at afbalancere brancheregulering med innovation.

Rapporten viste desuden, at SEC iværksatte i alt 46 krypto-relaterede håndhævelsesaktioner, en stigning på 53% sammenlignet med 2022. Svindel og uregistrerede værdipapirtilbud var de hyppigste anklager. Derudover steg antallet af handlinger, der hævdede uautoriseret værdipapirfremme, markedsmisbrug og manglende registrering som mæglervirksomheder.

Både Coinbase og Binance, to store spillere i branchen, stod over for håndhævelsesaktioner på cirka samme tid i juni. Rapporten fremhævede også eksterne agenturer og organisationer, der bistod. Føderale agenturer som de amerikanske anklagerkontorer, FBI, Commodity Futures Trading Commission og Internal Revenue Service tilbød ofte deres støtte.

Krypto bøder og håndhævelsesaktioner når nye højder i de sidste to år

Under SEC-formand Gary Genslers administration er international bistand markant øget. Dog har visse republikanske lovgivere kritiseret hans tilgang og frygter, at hans handlinger kan skubbe innovation til udlandet og skade amerikansk konkurrenceevne.

“Antallet af håndhævelsesaktioner fra SEC i kryptorummet er steget markant i de sidste to år,” sagde Simona Mola, en principal hos Cornerstone Research, i rapporten. “Vi vil holde øje med, hvad 2024 bringer, især med hensyn til SEC’s nylige godkendelse af de første Bitcoin ETF’er.”

Trods formandens åbenlyse dybe skepsis over for kryptovalutaer, har SEC for nylig godkendt 11 spot Bitcoin ETF’er. Det markerer en stor sejr for branchen, og godkendelsen betragtes som et spilskifter, da den åbner døre for mange nye investorer.

Top  MercadoLibre oplever bemærkelsesværdig vækst i sin kryptosektor

Formand Gensler gjorde det klart, at selvom visse spot Bitcoin ETF’er er blevet godkendt, har myndigheden ikke direkte bakket op om Bitcoin selv. Desuden understregede myndigheden sit engagement i at håndhæve standarder for transaktioners opførsel i forbindelse med de godkendte fonde.

Tidligere afslørede en rapport fra Financial Times, at globale myndigheder i 2023 pålagde kryptofirmaer i alt 5,8 mia. dollar i bøder.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button