AltcoinsBitcoinCardanoDogecoin

DOJ Anlægger Søgsmål Mod Apple Over Uretfærdige Regler, Der Rammer Crypto-Apps

Apple sagsøges af US Department of Justice for ulovligt monopol på smartphone-markedet

US Department of Justice (DOJ) og 16 statlige og distriktsadvokater har indgivet en civil antitrust-sag mod Apple, hvor de anklager den teknologiske gigant for at monopolisere eller forsøge at monopolisere smartphone-markeder i strid med Section 2 i Sherman Act.

Apple, et offentligt handelsselskab med hovedkontor i Californien, genererede betydelige indtægter i regnskabsåret 2023, der oversteg BNP’erne for mange lande.

DOJ sagsøger Apple for ulovlig kontrol af smartphone-markedet

Ifølge sagsanlægget, der blev indgivet i US District Court for District of New Jersey, beskyldes Apple for ulovligt at kontrollere smartphone-markedet ved at pålægge udviklere restriktive kontrakter og begrænse deres adgang til essentielle punkter.

Dette forhindrer angiveligt udviklingen af krypto-apps, produkter og tjenester, der kunne reducere afhængigheden af iPhones, fremme kompatibilitet med andre platforme og sænke omkostningerne for forbrugere og udviklere.

DOJ hævder, at Apple bruger sin dominerende position til at udvinde flere penge fra forskellige parter, såsom forbrugere, udviklere, kunstnere og små virksomheder. Justitsminister Merrick Garland udtalte på en pressekonference torsdag: “Apple har opretholdt sin magt ikke på grund af sin overlegenhed, men på grund af sin ulovlige ekskluderende adfærd. Monopoler som Apple truer de frie og retfærdige markeder, som vores økonomi er baseret på.”

Apple konfronteres med juridiske udfordringer fra US DOJ og EU-regulatorer

Apples praksis hæmmer angiveligt også iPhone-brugere og udviklere fra at få adgang til alternative app-butikker, der kunne konkurrere med Apples gebyrer. DOJ hævder, at Apple vilkårligt håndhæver sine App Store-regler og straffer udviklere, der bruger teknologier, der kunne forstyrre dens monopolmagt.

Top  Trump erklærer sig som "Pro-Bitcoin-Præsident" - Vil etablere national Bitcoin-bestand

Eksempler inkluderer nonfungible-token (NFT) markedspladser som OpenSea, der deaktiverer visse funktioner på deres iOS-apps på grund af det 30% gebyr, og en Bitcoin-venlig social app kaldet Damus, der fjernede sin BTC-tippefunktion, efter at Apple havde fjernet den fra sin in-app-betalingsløsning.

Desuden strækker Apples kontrol sig til webapps, der tilgås gennem iOS-enheder, da selskabet kræver, at alle iOS-webbrowsere anvender deres WebKit-browsermotor. DOJ beskylder også Apple for at nægte adgang til konkurrerende digitale tegnebøger og forhindre udviklere i at give kunder betalingstjenester.

De embedsmænd, der fører sagen, understreger, at ingen virksomhed bør stå over loven, uanset hvor store de er. De er fast besluttede på at håndhæve antitrust-lovgivning for at beskytte forbrugerne og fremme fair konkurrence på markedet.

I et modsvar udtaler en talsmand fra Apple, at DOJ’s klage er unøjagtig, og at de vil forsvare sig kraftigt imod den. Selskabet argumenterer for, at søgsmålet kan sætte en farlig præcedens ved at give regeringen for stor kontrol over teknologidesign.

Efter nyheden om søgsmålet faldt Apples aktier (NASDAQ: AAPL) med 4% til cirka $171 og forblev uændrede i efterbørshandlen ifølge Google Finance.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button