AltcoinsBitcoinCardanoDogecoin

Domstol opretholder dom over krypto-bedrager – to high-profile sager rystede kryptoverdenen

En amerikansk appeldomstol har stadfæstet den tidligere dom over “My Big Coin” svindlens grundlægger, Russell Crater.

Russell Crater vil få over 8 års fængsel og blive pålagt at betale $7,6 millioner for at have iscenesat en svindel fra 2013 til 2017. Anklagerne omfattede bl.a. wire-svindel, ulovlige transaktioner og drift af en ikke-registreret pengevirksomhed.

Han hævdede, at hans sjette forfatningsmæssige rettigheder blev krænket, da retten ikke tvang vidneudsagn fra USPS, CFTC og FBI-personale. Crater forsøgte at udfordre USP- og FBI-agenterne og hævdede, at deres rapporter påvirkede vidners erindringer.

Derudover bestridte han troværdigheden af blockchain-eksperten Pamela Clegg fra CipherTrace og hævdede, at hun manglede kvalifikationer. Appeldomstolen fandt Craters appeller utilstrækkelige til at ændre hans dom.

Endnu en højprofileret krypto-møntsvindel

På den anden side af Atlanterhavet er en anden bedrager fra Bitcoin’s tidlige dage under lup. I det mindste ville hun være det, hvis politiet kunne finde hende.

En kinesisk kvinde kendt under navnet “Yadi Zhang” eftersøges både i Kina og Storbritannien for hendes rolle i hvidvaskning af penge stjålet fra investeringssvindelprogrammer begået mellem 2014 og 2017. Kinesiske myndigheder hævder, at Zhang stjal $6,3 milliarder på det tidspunkt.

Ligesom Crater kunne Zhang begå flere tilfælde af svindel åbent, fordi der var meget lidt kontrol med, hvad der foregik i krypto før Bitcoin’s opsving i 2021. Da hun kom til London, ansatte Zhang en assistent, Wen, for at hjælpe hende med at hvidvaske pengene. Wen hævder, at hun troede, at Zhang havde givet hende, at sidstnævnte drev en prestigefyldt smykke- og antikvitetsforretning.

Wen er i øjeblikket under retssag i Storbritannien for hvidvaskningsanklager. I løbet af 2017 og 2018 konverterede parret bitcoins-byttet til fiatvaluta, smykker og ejendom. Da Wen forsøgte at købe et hjem til $12,5 millioner i Zhangs navn gennem advokatfirmaet Mishcon de Reya, mislykkedes købet, fordi advokatfirmaet ikke kunne verificere kilden til bitcoin. I oktober 2018 frosset Met politiet Zhangs Mishcon-konto.

Top  Stabilecoins er i vækst: Værdien når over 165 milliarder dollars

Samarbejdet gjorde et red på duoens Hampstead herregård og beslaglagde over 61.000 Bitcoins, der var værd $1,7 milliarder på det tidspunkt (2,5 milliarder i dag), fra en sikkerhedsboks med fire hardware-tegnebøger. Politiet gendannede succesfuldt kryptovalutaen fra enhederne i 2021 og meddelte det sidste måned.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button