AnalyseBitcoinEthereumLitecoin

Ekstremister bruger kryptowährungen til finansiering: En ny undersøgelse viser, at højreorienterede grupperier får store beløb i krypto-salg.

Kryptowährungen revolutionerer donationsfeltet

Kryptowährungen revolutionerer donationsverdenen og giver mennesker over hele verden mulighed for at overføre penge direkte og gennemsigtigt. En ny infografik fra Block-Builders.de afslører dog, at denne udvikling også bringer udfordringer med sig.

Rechtsextreme udnytter Kryptowährungen til finansiering

Rechtsextreme grupper bruger i stigende grad Kryptowährungen til at finansiere deres aktiviteter. Ofte bruges platforme som Telegram til at indsamle donationer. Ifølge en nylig analyse blev en rekordsum på 74.260,60 euro overført til Attila Hildmann. Andre modtagere inkluderer bl.a. “Okzident News” og “Identitäre Bewegung Deutschland”.

Forskellige Krypto-Wallets anvendes til donationer

Rechtsextreme bruger en række Krypto-Wallets til donationer. Bitcoin er den mest populære valuta. Der blev identificeret 38 BTC-adresser i analysen af ​​Wallets, der bruges af rechtsextreme til at indsamle donationer. Ethereum kommer på andenpladsen med 13 Wallets, fulgt af Litecoin med 11 adresser.

Væksten af Krypto-Spenden

Antallet af Krypto-Spenden steg markant fra 4,8 millioner dollars i 2020 til 212 millioner dollars i 2022. Dette viser, at Kryptowährungen i stigende grad accepteres som donationsmidler, og deres popularitet fortsætter med at vokse.

Ukraine modtager betydelige Krypto-Spenden

En positiv anvendelse af Kryptowährungen i donationsverdenen er støtten til Ukraine. Siden 2022 har Ukraine modtaget betydelige summer i form af Krypto-Spenden, mens Rusland kun fik en brøkdel heraf. Krypto-Spenden udgjorde en betydelig del (21%) af alle donationer, som Ukraine modtog mellem 2022 og marts 2023.

Potentiale og risici ved Kryptowährungen i donationsverdenen

Kryptowährungen tilbyder enormt potentiale for donationsverdenen ved at muliggøre hurtige, gennemsigtige og globale overførsler. Samtidig indebærer denne teknologi risici, da den også kan misbruges af ekstremistiske grupper til finansiering.

Top  Elon Musk plant Einführung einer Zahlungsplattform auf dem Kurznachrichtendienst X: Kommt die Nutzung von Kryptowährungen?

Opdag de seneste Bitcoin News her

Hold dig informeret med Ethereum News

Få rettidige Litecoin News og opdateringer

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button