AltcoinsBitcoinCardanoDogecoin

El Salvador kan blive et af verdens rigeste lande: Hvordan Bitcoin holdings åbner for økonomisk vækst

El Salvador – en af de mindste og mest tætbefolkede lande i Mellemamerika – kan potentielt blive et af de rigeste lande i verden på grund af dets Bitcoin-beholdning.

For at give kontekst blev landet verdens første nation til at acceptere Bitcoin som lovligt betalingsmiddel i september 2021. Derefter, den 16. november 2022, annoncerede El Salvadors præsident Nayib Bukele, at regeringen ville begynde at købe 1 BTC dagligt.

Selvom præsident Bukeles beslutning blev mødt med kritik, er det blevet rapporteret, at den Bitcoin, som regeringen i El Salvador besidder – bestående af over 2.000 BTC – nu er værdsat til mere end 150 mio. dollars.

Mens det er imponerende, har præsident Bukele også udtalt, at han ikke har planer om at sælge landets omfattende Bitcoin-beholdning. Med Bitcoin-halveringsbegivenheden forude, kan El Salvador se endnu større gevinster, hvis prisen på BTC fortsætter med at stige.

El Salvador Kan Blive Et Af De Rigeste Lande

Branchefolk forudsiger, at El Salvador på sigt kan blive et af verdens rigeste lande.

Silicon Valley-baserede risikovillige kapitalist Tim Draper udtalte for nylig på Web3 Deep Dive-podcasten, at El Salvador er på vej som et innovativt land, og at regionen snart kan være et af de mest attraktive steder i verden at bo.

“Inden for måske 30 eller 40 år vil El Salvador være gået fra at være det fattigste, mest kriminalitetsplagede land til måske at være et af de rigeste, mest innovative lande i verden, bare på den tidsperiode”, sagde Draper. “Og det er kun, fordi de omfavnede Bitcoin.”

Top  Bitcoin stiger til over 67.000 US dollars - Er det begyndelsen på en ny rekord?

Draper påpegede yderligere, at hvis Bitcoin når 100.000 dollars, kan El Salvador måske betale lånene til Den Internationale Valutafond (IMF) tilbage.

I overensstemmelse hermed fortalte Alexander Mamasidikov, stifter og administrerende direktør for CrossFi – en platform fokuseret på at forene traditionel bankvirksomhed med blockchain – Cryptonews, at han tror, at El Salvador snart vil være økonomisk uafhængig.

“Dette vil tillade landet at fokusere fuldstændigt på sine interne opgaver, hvilket er det vigtigste i vores moderne verden”, sagde Mamasidikov. “Anerkendelsen af Bitcoin som en officiel valuta har tilladt regeringen at ændre finansmodellen fuldstændigt og gå sin egen vej.”

Bitcoin muliggør økonomisk inklusion for salvadoranere

Faktisk viser Bitcoin sig allerede at være en vigtig aktivklasse for El Salvador.

Joe Nakamoto – en kryptojournalist, der for nylig filmede en dokumentarfilm om Bitcoin i El Salvador – fortalte Cryptonews, at Bitcoin har indført økonomisk inklusion og suverænitet i regionen.

“I et land, hvor en stor del af befolkningen ikke har adgang til traditionelle banktjenester, og mange familier er afhængige af pengeoverførsler, tillader BTC salvadoranerne at blive deres egen bank og modtage penge fra hele verden for en utrolig lav pris”, sagde Nakamoto.

Mens præsident Bukele er fast besluttet på ikke at sælge regeringens Bitcoin-beholdning, forklarede Nakamoto, at BTC bruges som penge i landet af en lille del af befolkningen.

“I cirkulære økonomiprojekter, herunder Berlín, El Zonte, og i nogle dele af San Salvador, er der en urokkelig minoritet af Bitcoin-minded salvadoranere, der er ivrige efter at se Bitcoin-brug overgå Dollar-brug,” sagde han.

Mamasidikov påpegede, at El Salvador opgav Dollaren som en reservevaluta i 2021 og begyndte at bruge Bitcoin. Han mener, at brugen af BTC vil tillade landets formue at stige over tid.

Top  Institutionelle Investoren stärken Bitcoin-ETF-markedet med monster-dag - skaber positivt momentum

“Bitcoin er digitalt guld for El Salvador, skaber tillid blandt borgerne og på verdensplan og viser åbent, at landet har penge”, bemærkede Mamasidikov.

Dette er afgørende for El Salvador, da Verdensbanken har konstateret, at regionen stadig står over for høje fattigdomsgrader, der er fordoblet siden 2019, sammen med en skrøbelig finansiel situation.

Hvorfor El Salvador Ikke Skal Sælge Sin Bitcoin

Selvom El Salvador i øjeblikket står over for økonomiske vanskeligheder, er der grunde til, at regeringen bør fortsætte med at holde fast i sin Bitcoin.

For eksempel mener Nakamoto, at salg af den BTC, landet besidder, kunne føre til kortsigtede økonomiske gevinster, men det kan også undergrave tilliden til El Salvadors Bitcoin-initiativer.

“Jeg undrer mig over, hvordan den hårde kerne Bitcoin-fællesskab ville se på El Salvador, hvis præsident Bukele valgte at sælge noget af landets beholdning”, sagde han. “Personligt ville det være ligegyldigt for mig, men hans beslutsomme ‘HODLing’ antyder, at Bukele sender en besked.”

Mamasidikov tilføjede, at Bitcoin ikke er et middel til spekulation og handel for El Salvador, fordi det er deres reservelager.

“Hvis de ønskede at sælge BTC, ville de stå over for problemer, da landet officielt har opgivet reservevalutaen i form af Dollaren og Guld”, sagde han. “Dette ville opbruge deres reserver. Regeringen vil ikke gøre dette.”

El Salvador Sætter Eksempel For Andre Lande

Uanset hvad præsident Bukele til sidst planlægger at gøre med regeringens Bitcoin, har El Salvador begyndt at sætte et positivt eksempel for andre lande, der planlægger at inkorporere den digitale aktivklasse.

For eksempel har El Salvadors længe ventede Bitcoin-obligationer, også kendt som “Vulkanobligationer”, angiveligt fået regulatorisk godkendelse til en lancering i år. Når de er godkendt, vil El Salvador være det første land i verden, der udnytter Bitcoin-obligationer.

Top  Sotheby's kaster sig ind i NFT-rummet med Bitcoin Ordinals Collection, der afspejler stigende interesse i digital kunstmarkedet

“Personligt ser jeg adoptionen af Bitcoin i El Salvador som et skridt mod økonomisk frihed, mens Bitcoin-tilhængere globalt nu godt og virkelig kan pege på El Salvador som en succeshistorie”, sagde Mamasidikov.

Men selvom præsident Bukeles tiltag har været imponerende, påpegede Nakamoto, at mange af landets borgere stadig mangler grundlæggende forståelse for Bitcoin-koncepter.

“Jeg interviewede over 30 salvadoranere på gaderne i San Salvador for at spørge dem, om de havde brugt Bitcoin som en del af dokumentaren, jeg filmede i 2022,” sagde han. “Det store flertal havde brugt Bitcoin på et tidspunkt inden for de seneste 3 måneder. Men når det kom til grundlæggende begreber om Bitcoin såsom hvad er det samlede antal Bitcoin, havde de fleste svært ved det.”

Med dette i tankerne delte Nakamoto, at han planlægger at rejse tilbage til El Salvador i år for yderligere at undersøge Bitcoin-vedtagelsen.

“Jeg håber at gentage min spørgen for at forstå, om landet har en dybere forståelse af Bitcoin og penge”, sagde han. “Bitcoin som teknologi og penge er et paradigmeskift, og som sådan kræver det tid, indsats og en vilje til at lære og forstå.”

Opdag de seneste Bitcoin News her

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button