BitcoinRegulationRegulierung

En af blockchain-industriens mest kendte cyberkriminelle samarbejder med det amerikanske justitsministerium i efterforskningen af Bitcoin Fog – en krypto-mixer brugt til at skjule stjålne mønter fra Bitfinex-hacket.

Ilya Lichtenstein, en af de mest berømte cyberkriminelle i blockchain-industrien, støtter nu det amerikanske justitsministerium i efterforskningen af Bitcoin Fog. Dette er en krypto-mixer, som Lichtenstein brugte til at skjule de mønter, der blev stjålet under Bitfinex-hacket.

Den spektakulære stjæl fra Bitfinex

I centrum af en af de største Bitcoin-tyverier i historien står Ilya Lichtenstein – en hacker, der stjal milliarder af dollars fra kryptobørsen Bitfinex. Lichtenstein, der nu agerer som samarbejdspartner for den amerikanske regering, forklarede i retten, hvordan han over flere måneder fik adgang til Bitfinex-systemerne.

Lichtenstein brød også ind i individuelle konti på andre kryptobørser som Coinbase og Kraken. Sammen med sin hustru, en social media-rapper, erklærede han sig skyldig sidste år i at være involveret i en pengevaskesforbund, der er forbundet med hacket.

Pengevask-operationen

Lichtenstein brugte forskellige metoder til at sløre oprindelsen af de stjålne penge. Han benyttede sig blandt andet af tjenesten Bitcoin Fog og andre mixere for at slette sporene af de stjålne penge. På trods af hans intensive brug af disse tjenester understregede Lichtenstein, at dette ikke var hans primære metode til pengevask.

Han og hans hustru forsøgte også at skjule deres identitet ved at oprette online-konti under falske navne og bruge dele af de stjålne penge til at købe Non-Fungible Tokens, guld og Walmart-gavekort.

Konsekvenserne af hacket

USA’s regering har i forbindelse med denne sag beslaglagt Bitcoin til en værdi af over 4 milliarder dollars. Dette beløb inkluderer cirka 95.000 af de stjålne Bitcoin direkte fra parrets wallets samt yderligere 475 millioner dollars, der er forbundet med hacket.

Top  Arthur Hayes' dristige Bitcoin-prognose: Kann der Krypto-Riese auf 1 Million US-Dollar steigen?

Den seneste overførsel af næsten 1 milliard dollars Bitcoin fra wallets, der er forbundet med de beslaglagte midler af det amerikanske justitsministerium, viser den vedvarende indsats for at forvalte de penge, der blev udbyttet ved Bitfinex-hacket.

Bitcoin Fog og evolutionen af krypto-mixere

Lichtensteins vidneudsagn i retten kaster også lys over Bitcoin Fogs rolle og andre krypto-mixere i digital pengevask. Bitcoin Fog, som angiveligt har vasket krypto til en værdi af 335 millioner dollars siden 2011, er nu centrum for en retssag, hvor Lichtenstein fungerer som vidne mod tjenestens operatør.

Disse mixere, herunder nyere aktører som YoMix og Privacy Pools, forbliver et afgørende redskab for kriminelle for at sløre oprindelsen af ulovligt erhvervede kryptokurser, på trods af politiets bestræbelser på at stoppe sådanne aktiviteter.

Tornado Cash’ skæbne

Tornado Cash’ grundlæggere undgik ikke skæbnen for deres kolleger, skaberne af privacy-mixere. Den russiske statsborger Roman Semenov og den washingtoniske embedsmand Roman Storm blev beskyldt for at have hvidvasket hundreder af millioner dollars på vegne af nordkoreanske cyberkriminelle.

Angiveligt overskred de midler, der blev vasket gennem Tornado Cash af Semenov og Storm, 1 milliard dollars. Den kriminelle gruppe Lazarus modtog en stor del af disse midler.

Hvad blev der lært af Bitfinex-hacket?

Sagen om Bitfinex-hacket og de efterfølgende efterforskninger tegner et omfattende billede af de udfordringer, som kryptoindustrien står over for i kampen mod cyberkriminalitet og pengevask.

Mens retshåndhævelsesmyndighederne opnår vigtige sejre ved at sikre store summer af ulovlige midler og holde centrale aktører ansvarlige, forbliver kriminelles tilpasningsevne, understøttet af teknologiske innovationer, en vedvarende trussel mod sikkerheden og integriteten af kryptomarkedet.

Top  Ethereum Dencun - Det næste store opgradering er på vej

Bitfinex og håndteringen af konsekvenserne af dette enestående hackerangreb tjener som en formaning om de risici, der lurer i den digitale valutaverden.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button