AltcoinsBitcoinCardanoDogecoin

Europæiske Crypto-entusiaster ser på USA’s godkendelse af Bitcoin ETF’er

Den europæiske kryptomarked ser med en vis jalousi på sidelinjen, mens den amerikanske børs for værdipapirer og børser (SEC) godkender elleve spot bitcoin-børshandlede fonde, hvilket fører til FOMO (frygt for at gå glip af) – det er værd at bemærke, at der allerede er masser af produkter tilgængelige i Europa.

Crypto ETPs i Europa

Selvom det amerikanske marked er større og har mere potentiale for at låse flere indtægter op i Bitcoin (derfor al den spænding omkring godkendelsen af en spot Bitcoin ETF) – har Europa allerede børshandlede produkter (ETP’er) tilgængelige for detailinvestorer. Spot Bitcoin ETP’er har eksisteret i Europa i lang tid og giver investorer eksponering for kryptovaluta. Europa er meget mere progressiv på kryptoprodukt-fronten.

Tilbage i maj 2015 meddelte Sveriges XBT Provider AB godkendelsen af Bitcoin Tracker One (CoinShares-produkt). Dette var det allerførste bitcoin-baserede værdipapir, der blev tilgængeligt på en reguleret børs. I oktober 2015 lancerede de Euro-denominerede Bitcoin-baserede værdipapir, Bitcoin Tracker EUR, tilgængelig gennem Nasdaq Nordic.

Hovedleverandører

Europæiske ETP-spillere på markedet inkluderer 21Shares, CoinShares, WisdomTree, VanEck, Valour, Invesco, Hashdex, ETC Group. Det er usandsynligt, at en Bitcoin ETF vil blive noteret i Europa på grund af reguleringshindringer. Laurent Kssis, direktør hos finansieringsselskabet CEC Capital, forklarer, at en Bitcoin ETF aldrig ville eksistere under UCITS-lovene i Europa. En ETF i definitionen er en kurv med aktier og tilbyder diversificering, hvor ingen komponent har mere end 20% af tildelingen.

Crypto ETF og ETP Flows

På den første handelsdag indsamlede US-spot-bitcoin-ETF’erne over $4 milliarder i handelsvolumen. BlackRocks produkt så ETF’en indsamle cirka en fjerdedel af volumen, og Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), som blev konverteret til en ETF, så næsten halvdelen af volumen. Bloomberg Intelligence-analytiker Eric Balchunas tweetede, “der var 700.000 individuelle handler den første handelsdag ind og ud af de 11 spot ETF’er.” “For kontekst, det er dobbelt så mange handler som for $QQQ (selvom det ser meget større $-volumen, fordi større fisk bruger det). Så meget mere grassroots aktion (vs store seed-køb), end jeg forventede, hvilket er godt,” tweetede Balchunas.

Top  Anonyme Spende an deutsches BKA: Bitcoin Kurs Prognose und wichtige Nachrichten

ETP’er og ETF’er, der er noteret globalt, får momentum

Crypto ETF’er og ETP’er noteret globalt er steget med 119,6% i de første 11 måneder af 2023, ifølge ETFGI, et uafhængigt forsknings- og konsulentfirma, der dækker tendenser inden for ETF-området.

I november sidste år indsamlede crypto ETF’er og ETP’er noteret globalt nettoindbetalinger på $1,31 milliarder og bragte årets nettoindbetalinger til $1,60 milliarder. I Europa så crypto ETP’er noteret i Tyskland og Schweiz indbetalinger på henholdsvis $663 millioner og $434 millioner i 2023, hvilket udgør 22% og 13% af formueunderadministrationen (AUM) ifølge ETF Stream.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button