AnalyseBitcoin

Fed-chef Powell afviser Zinshøjninger – US-markeder under pres

Jerome Powell, formand for den amerikanske centralbank, Federal Reserve, gav nylig en tale, der indeholdt lidt høgeagtige kommentarer om den stramme pengepolitik og om mulige rentesænkninger i lyset af fortsat inflationstryk og en stærk arbejdsmarkedssituation. Til trods for fremskridtene med at bringe inflationen tilbage på det mål på 2 %, der var sat for dette år, er der opstået noget bekymring for stagflation, hvilket Powell endnu engang afviste.

Han konstaterede, at den amerikanske økonomi fortsat er modstandsdygtig takket være et stærkt arbejdsmarked. Når det kommer til inflationen, erkendte han, at på grund af den stigende inflation i de seneste måneder, har Fed mistet tilliden til at implementere rentesænkninger i år.

I dag offentliggjorde det amerikanske Bureau of Labor Statistics PPI-inflationsdata for april, hvilket viste sig at være på den høje side. Den månedlige PPI steg med 0,5 % i forhold til forventningerne på 0,3 %. Den månedlige kerne-PPI steg med 0,5 %, langt over prognoserne på 0,2 %. Den årlige PPI forblev uændret på 2,2 %, mens den årlige kerne-PPI steg til 2,4 %, efter at den tidligere var blevet nedjusteret fra 2,1 %.

Powell annoncerede, at Fed fortsat vil analysere økonomidata for det kommende kvartal og fortsætte kampen mod inflationen for at opnå det 2 % mål, og han afviste enhver rentestigning. Andre Fed-officials udtalte sig tilbageholdende om rentenedsættelser og antydede, at der vil være færre rentenedsættelser i år.

Reaktion fra krypto- og aktiemarkedet

Krypto- og aktiemarkederne står stadig under pres, da investorerne venter på de vigtige CPI-inflationsdata, der frigives på onsdag. Markedet forventer en nedgang i den årlige CPI-inflation til 3,4 % fra 3,5 %.

Top  Bitcoin Ordinals-Projekt transformiert epischen Satoshi in musikalskes kunstværk med Grimes' stemme

Den amerikanske aktiemarked åbnede neutralt, mens investorer fordøjer de nye PPI-data og venter på CPI-tallene for yderligere indikationer af markedstendenser. CME FedWatch Tool viser en 49 % sandsynlighed for rentesænkninger på 25 basispoint fra september, med forventede yderligere rentesænkninger i november og december.

De nye inflationsdata førte til et fald i den amerikanske dollar indekset (DXY) til 105,02, og renterne på 10-årige amerikanske statsobligationer faldt også. BTC-prisen faldt i dag med næsten 3 %, men pludselig steg den igen og handles nu igen ved $61.700.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button