AltcoinsBitcoinEthereum

Fed-Entscheidung: Krypto-Markt und Wall Street reagieren auf unveränderte Zinspolitik

I midten af signifikante forventninger og spekulationer om beslutningerne fra den amerikanske centralbank Federal Reserve (Fed) angående rentesatser forbliver denne uændret for femte gang i træk. Denne opretholdelse af renteniveauet mellem 5,25 og 5,50 procent ledsages af signaler fra Fed om potentielt at foretage op til tre rentenedsættelser i løbet af året, der samlet set kan nå 0,75 procentpoint.

Crypto-Markedet fanget i Fed’s beslutning

Samtidig med Feds uændrede rentepolitik oplevede kryptomarkedet en periode med usikkerhed og forventning. Krypto Fear and Greed Index viste i de seneste dage en markant tilbagegang ind i angstzonen, hvilket tyder på øget forsigtighed blandt investorerne. I denne tid faldt Bitcoin fra sit højdepunkt på 73.500 dollars til under 62.000 dollars.

Men efter meddelelsen om Feds rentebeslutning genvandt den digitale hovedvaluta sig til omkring 68.000 dollars. Også altcoins som Ethereum fulgte denne tendens. Dette førte til et fald i den samlede markedskapitalisering af alle kryptokurver først til 2,37 billioner dollars, men det hentede sig derefter til 2,55 billioner dollars.

Fed-beslutningen påvirker markederne

Også Wall Street reagerede positivt på Fed’s meddelelse om at lade rentesatserne være uforandret og love flere rentenedsættelser. Hovedindekserne lukkede lidt i plus, hvilket afspejler investoreres lettelse over Feds vedvarende støttende holdning. Dow-Jones-indekset og Nasdaq kunne notere betydelige gevinster, mens prognoserne for USAs økonomiske vækst for året blev markant revideret opad.

Fremtidsudsigter og prognoser

Inflation forbliver fortsat et centralt emne for beslutningstagerne i Federal Reserve. Trods en let stigning i inflationsraterne fastholder Fed sin prognose for en kerneinflation på 2,6 procent for året, hvilket signalerer en forsigtig optimisme med hensyn til styring af prisstigninger. Håbet om en rentevending i juni består, selvom de nøjagtige betingelser for dette skridt, som understreget af Fed-chef Jerome Powell og andre økonomiske analytikere, stadig skal opfyldes.

Top  Østrigs Raiffeisen Bank lancerer krypto-handelstjenester i 2024

US-børser og enkeltaktier i fokus

Efter Feds beslutning var specifikke virksomheder og sektorer særligt aktive. Hurtigmatkæden Chipotle og Bitcoin-miningvirksomheden Riot Platforms oplevede bemærkelsesværdige kursstigninger, hvilket viser, at individuelle virksomhedsudviklinger og -meddelelser fortsat kan påvirke investorstemningen ved siden af de makroøkonomiske rammer.

Konklusion

Samlet set forbliver den amerikanske centralbanks rentesats uændret, hvilket både på de konventionelle finansmarkeder og i kryptokurrencysektoren skabte betydelige reaktioner. Mens styrken i økonomiske prognoser og den vedvarende bekymring om kontrol med inflation står i fokus, giver Federal Reserves signaler både forsigtighed og en snert af optimisme for den forestående fremtid.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Hold dig informeret med Ethereum News

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button