AltcoinsBitcoinCardanoDogecoin

Honduras forbyder finansielle institutioner at handle med kryptovaluta – National Bank og Securities Commission (CNBS) underminerer potentielle risici.

Honduras Centralbank Forbyder Cryptocurrency Transactions

National Banking and Securities Commission of Honduras (CNBS) har vedtaget en resolution, der forbyder landets finansielle institutioner at engagere sig i aktiviteter relateret til cryptocurrency.

CNBS udtalte, at krypto-transaktioner ikke kan garanteres af den honduranske centralbank på grund af manglende regulering på området.

Resolutionen fremhæver risiciene ved cryptocurrencies og blockchain-baserede finansielle tjenester, herunder potentiel svindel, driftsproblemer og retlige risici.

Det understreges også, at der er mulighed for, at cryptocurrencies mister accept som betalingsmiddel, da de ikke er juridisk anerkendt.

Honduras er Bekymret for Ureguleret Natur af Crypto

Resolutionen giver udtryk for bekymringer vedrørende den uregulerede karakter af kryptoaktiver, der kan udnyttes til svigagtige ordninger, hvidvaskning af penge og finansiering af terrorisme.

Som følge heraf har CNBS pålagt institutioner under dets tilsyn at afholde sig fra at opretholde, investere, formidle eller operere med cryptocurrencies.

Desuden er tilsynsførte institutioner forbudt fra at holde derivatinstrumenter baseret på kryptoaktiver.

Resolutionen understreger også behovet for at indarbejde oplysninger om de risici, der er forbundet med kryptoaktiver, i finansielle oplysningsprogrammer.

Det er vigtigt at bemærke, at resolutionen ikke påvirker driften af ​​krypto-børser i Honduras, der fortsætter med at operere uden restriktioner.

CNBS, som en del af den honduranske præsidentadministration, godkendte enstemmigt resolutionen, som trådte i kraft med øjeblikkelig virkning fra dens offentliggørelse den 15. februar 2024.

Honduras havde tidligere udsendt en advarsel om brugen af ​​cryptocurrencies i marts 2022, efter rapporter om, at landet muligvis ville vedtage Bitcoin (BTC) som lovligt betalingsmiddel, ligesom El Salvador.

Den honduranske centralbank havde på det tidspunkt givet udtryk for interesse i at undersøge muligheden for at udstede en centralbank-digital valuta.

Top  Stablecoins: Bots og Grossister står for flertallet af transaktioner

Honduras Oplever Stigende Bitcoin Adoption

Trods den regulerende holdning har Honduras set en vis vedtagelse af Bitcoin inden for sine grænser.

En af de mest bemærkelsesværdige udviklinger er i Próspera, en særlig økonomisk zone på Roatán Island, der har taget et pionertrin ved officielt at anerkende Bitcoin som en regningsenhed, der tillader det at blive brugt til at måle markedsprisen på varer og tjenesteydelser.

Anført af Jorge Colindres, fungerende manager og skattekommissær for Próspera, sigter initiativet mod at udvide økonomisk og monetær frihed for enkeltpersoner og virksomheder, der opererer inden for zonen.

Bitcoin Valley-projektet har til formål at forvandle Honduras til et regionalt centrum for krypto-investorer ved at opfordre en bred vifte af virksomheder til at acceptere Bitcoin som betaling.

Bitcoin Valley søger at udnytte den voksende interesse for kryptoaktiver, i kølvandet på nabolandet El Salvador, der har oplevet en betydelig stigning i turisme og økonomisk aktivitet efter vedtagelsen af ​​Bitcoin som lovligt betalingsmiddel.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button