AltcoinsBitcoinCardanoDogecoin

Instagram Influencer ‘Jay Mazini’ Sentenced to 7 Years for Crypto Ponzi Scheme

Instagram-influenceren Jebara Igbara, der er bedre kendt som “Jay Mazini,” er blevet idømt syv års fængsel for at have planlagt et crypto Ponzi-svindelnummer. Igbara, en 28-årig fra New Jersey, tilstod at have begået svindel og forklarede, at han havde drevet et Ponzi-svindelnummer, der involverede kryptosvindel og resulterede i ca. $8 millioner i ulovlige gevinster.

Pengene blev brugt til at finansiere en overdådig livsstil, herunder luksusbiler og overdreven gambling.

Igbara Retter Sig Mod Muslimer

I udnyttelse af den økonomiske uro forårsaget af COVID-19-pandemien udnyttede Igbara sine forbindelser inden for det muslimske samfund for at skaffe investeringer til sit firma, Hallal Capital LLC. Han hævdede, at investeringerne skulle generere afkast gennem aktiehandel og videresalg af elektronik og personlige værnemidler.

“Skeløst udnyttede tiltalen af Igbara ham som bedrager, der brugte sin sociale mediepopularitet til at snyde investorerne for millioner af dollars,” udtalte Breon Peace, den amerikanske statsadvokat for Eastern District of New York.

Igbara styrkede sit online image ved at opbygge en betydelig følgerskare på ca. 1 million Instagram-brugere. Han blev populær ved at filme pengegaver, hvor han ofte delte penge ud til fastfoodmedarbejdere og almindelige personer i Walmart. I en video delte han endda rampelyset med rapperen 50 Cent. Hans tilsyneladende velstående livsstil fik seerne til at tro, at han havde råd til at give penge væk, hvilket yderligere øgede deres tillid til ham.

Anholdt for Kidnapningsanklage

I 2020 begyndte online-efterforskere at beskylde Igbara for svindel, og offentlighedens holdning vendte sig imod ham. Situationen eskalerede, da han blev anholdt i 2021 for kidnapningsanklager, som han senere tilstod. Trods kritik og retlige problemer henvendte nogle ofre for hans svindel sig til FBI for hjælp. Domstolsdokumenter afslørede, at mindst fire personer rapporterede, at de havde sendt over $100.000 i Bitcoin, og forventede kontantoverførsler, der aldrig blev realiseret. Et offer hævdede at være blevet snydt for 50 Bitcoin, da Igbara først forfalskede en $2,56 millioner wireoverførsel og senere gav forklaringer på, hvorfor den ikke ankom.

Top  Genesis Global erhält grünes Licht zum Verkauf von Bitcoin Trust-Anteilen - Analytikere forventer lavere Bitcoin-kurs og stigning i Altcoins

Under sin dom i en føderal domstol i Brooklyn udtrykte Igbara anger over for sine ofre. Advokat Jeffrey Lichtman udtalte, at Igbara undskyldte inderligt for sine handlinger. Udover sin syvårige straf for svindel modtog Igbara en samtidig femårig fængselsstraf for kidnapningsanklagerne. Dommen inkluderer kredit for tid, der er afsonet siden 2021. Derudover blev han pålagt at betale $10 millioner i erstatning til sine ofre.

Det første kvartal af dette år har set $336 millioner gå tabt til Web3-hackere og svindel, hvoraf næsten halvdelen af kapitalen blev stjålet alene i januar. Ikke desto mindre repræsenterer tallet en 23% nedgang sammenlignet med første kvartal 2023. Desuden er der blevet inddrevet $73.885.000 fra stjålet Web3-kapital i 7 specifikke situationer.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button