BitcoinFinanzen

Iran indfører digital valuta på øen Kish: Pilotprogrammet for den digitale Rial sat i gang

Iran lancerer pilotprojekt for digital valuta på øen Kish

Iran har taget sit første skridt ind i verdenen af digitale valutaer med lanceringen af et pilotprogram på øen Kish, der er kendt for sin frihandelszone og turistattraktioner.

Programmet på Kish

Fra den 21. juni vil indbyggere og turister have mulighed for at bruge den “digitale Rial” som daglig valuta. Den digitale Rial siges at være en hurtigere og mere bekvem betalingsmetode end kontanter eller traditionelle bankkort. Brugerne skal blot scanne en stregkode med en særlig software i stedet for at trække kort eller betale med kontanter. Transaktioner foregår direkte mellem digitale tegnebøger, hvilket gør det muligt for betalinger at sker øjeblikkeligt.

Formålet med pilotprogrammet

Pilotprogrammet er designet til at facilitere indførelsen af den digitale Rial i hele Iran. Den iranske centralbank forventer, at den nye valuta vil øge effektiviteten af små transaktioner og bidrage til en stærk iransk økonomi, der nemt kan omfavne digitale trends. Desuden vil CBI forbedre sikkerheden og stabiliteten af ​​betalingsinfrastrukturen.

Kompleksiteten af Irans forhold til kryptokurrency

Det er vigtigt at bemærke, at Irans forhold til kryptokurver som Bitcoin forbliver kompliceret. Handel med kryptokurver er tilladt af regeringen, men de kan ikke bruges til betalinger inden for landets grænser. Desuden er minedrift af kryptokurver reguleret i Iran, og der er bekymringer fra amerikanske embedsmænd om potentiel misbrug af teknologien af iranske autoriteter i strid med internationale sanktioner.

Top  Sådan beskytter du dig mod volatiliteten på kryptomarkedet: Diversificer din portefølje

Fremtiden for digital valuta i Iran

Lanceringen af pilotprojektet for den digitale Rial på øen Kish markerer en interessant udvikling i Irans finansielle landskab. Projektet kan potentielt danne grundlag for en bredere accept af kryptokurver i landet, afhængigt af evalueringen af succesen i denne fase. Dette kunne også påvirke regeringens fremtidige holdning til kryptokurver, især Bitcoin.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button