BitcoinFinanzen

Iran og Kina: En kinesisk forbindelse til iransk Bitcoin-Mining

Bitcoin-Mining i Iran

Iran – meget Energi, lidt Penge

Iran er et land rigt på gas- og olieforekomster, men med begrænsede finansielle ressourcer. Dette gør landet til et ideelt sted for mining af kryptokurrency som Bitcoin. Iran står for 4,5 % af verdens Bitcoin-mining og denne procentdel er stigende.

Illegal Mining og Regulering

Den iranske regering har forbudt privat mining på grund af misbrug af subventioneret elektricitet. Tidligere kunne borgere melde illegale miningaktiviteter og modtage en belønning. Men i lyset af strømafbrydelser under en varmebølge, har Iran øget sit eget fokus på brugen af kryptovalutaer.

Kinas Indflydelse på Bitcoin-Mining

Kina har investeret i Irans mining-industri og indebærer lignende restriktioner på privat mining. Miners i Iran skal købe licenser og sælge skabte Bitcoins til landets centralbank, hvilket muliggør indirekte investering i Bitcoin.

Estimater og Energiforbrug

Blockchain-analysefirmaet Elliptic har anslået, at iranske miners forbruger 600 MW, svarende til 4,5 % af verdens Bitcoin-mining. Den energi, der kræves for at mine disse BTC, svarer til 10 millioner tønder olie og forbruger ca. 4 % af Irans olieeksport.

Konvertering af Olie til Krypto

Irans evne til at mine Bitcoin hjælper landet med at omgå globale sanktioner. Ved at konvertere overskydende olie til energi og mine Bitcoin, kan Iran muligvis finansiere sig selv gennem kryptotransaktioner. Dette rejser spørgsmål om, hvordan man kan sanktionere og overvåge sådanne transaktioner.

Politiske Overvejelser

Lande som USA vil måske overveje, hvordan de kan regulere disse kryptotransaktioner. Selvom Blockchain-teknologien ikke tager hensyn til politiske aspekter af transaktioner, kan denne praksis have vidtrækkende konsekvenser.

Top  Web Summit 2022: Storpolitisk kontrovers og nye ledere præger Europas største tech-konference

Den stigende dominans af Iran og Kina i Bitcoin-miningindustrien rejser komplekse geopolitiske spørgsmål om regulering, energiforbrug og omgåelse af internationale sanktioner.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button