AltcoinsBitcoinCardanoDeFiEthereum

Kampen om tronen: Cardano (ADA) og Solana (SOL) kæmper om at blive Ethereum-Killer

Cardano vs. Solana: En sammenligning af de to “Ethereum-Killere”

Cardano (ADA) og Solana (SOL) bliver begge kaldt “Ethereum-Killere”. De to platforme har forskellige fokusområder, tokenøkonomi, konsensusmekanismer, sikkerhed og skalerbarhed. Mens det endnu ikke er klart hvilken af dem der kunne styrte Ethereum (ETH) fra tronen, ser det ud til, at Cardano og Solana i øjeblikket har de bedste chancer.

Origins of Cardano

Cardano (ADA) blev grundlagt i 2015 af Charles Hoskinson som en Proof-of-Stake blockchain. Projektet er baseret på en videnskabelig tilgang og benytter Ouroboros konsensusmekanismen. Gennem en peer-review proces sigter man mod at skabe en skalerbar, effektiv og sikker platform for Smart Contracts og decentrale apps (dApps). ADA-token bruges til betaling og governance, og det er endda muligt at stake tokens i en Cardano Wallet.

Billedkilde: roadmap.cardano.org

Udviklingen af Cardano er stadig ikke afsluttet, og projektet går grundigt til værks. Der er planlagt 5 udviklingsfaser ifølge roadmapen, og vi befinder os i øjeblikket i den 3. fase: Goguen. Cardano-stiftelsen står for udviklingen, mens IOHK (Input Output Hongkong) håndterer markedsføringen, og organisationen EMURGO arbejder på at fremme adoptionen af kryptocurrency.

The Genesis of Solana

Arbejdet på Solana (SOL) begyndte i 2017, og den officielle start fandt sted i 2020. Projektet fokuserer især på skalérbare og hurtige transaktioner inden for DeFi (Decentralized Finance) sektoren. Til dette benytter Solana Proof-of-History konsensusmekanismen med en Proof-of-Stake mekanisme på blockchain niveau. Projektet bakkes op af Solana-stiftelsen med base i Schweiz.

Top  Sådan kan du blive rig på Memecoins: Investér i Solana Coins baseret på kendte personer som Joe Biden og Donald Trump!

What Both Blockchains Are Trying to Solve

På nogle områder ligner blockchain-projekterne hinanden. Begge er ude på at overgå Ethereum på markedet for Smart-Contract-platforme i stedet for at konkurrere med Bitcoin. De ligner hinanden på følgende måder:

  • Fokus på Smart Contracts og decentrale applikationer
  • Brug af Proof of Stake
  • Høje hastigheder
  • Lave gebyrer
  • Høj grad af skalerbarhed

Begge platforme fokuserer især på at kunne tilbyde hurtige transaktioner uden transaktionsforstyrrelser. Hastighed og skalerbarhed er afgørende for udførelsen af Smart Contracts og handel på DeFi-platforme.

Tokenomics of ADA and SOL

Der vil være maksimalt 45 milliarder ADA-tokens. I øjeblikket er 36 milliarder tokens i omløb. Under coin-lanceringen i 2015 blev ADA solgt i fem runder. IOHK beholder 2,5 milliarder ADA, 2,1 milliarder ADA gik til Emurgo-stiftelsen, og 648 millioner tokens blev tildelt Cardano-stiftelsen.

Mængden af SOL-tokens er begrænset til maksimalt 568 millioner. I øjeblikket er 435 millioner SOL-tokens i omløb. 37% af tokens blev solgt, holdet beholder 12,50%, samme mængde gik til stiftelsen, og resterende 38% blev reserveret til fællesskabet.

Block Times and Transaction Speeds

Her står Solana klart som vinder. Ved Cardano ligger transaktioner pr. sekund (Tps) kun på 1000. Solana kan derimod teoretisk håndtere 65.000 Tps med deres Proof-of-History konsensusmekanisme. Også med hensyn til blok tider kan Solana score point. En ny blok bliver verificeret på bare 400 millisekunder, mens Cardano kun producerer en ny blok hvert 20 sekund.

Price Development and Market Capitalization

Lang tid befandt Cardano sig blandt de 10 bedste kryptokurver efter markeds kapitalisering. Solana har dog formået at overgå den ældre Ethereum konkurrent. Aktuelt ser markeds kapitaliseringen ud som følgende:

  • Solana: 41.500.000.000 US-Dollar
  • Cardano: 17.300.000.000 US-Dollar
Top  Ether.fi sikrer brugernes midler efter forsøg på overtagelse af domæne

Lige nu er Solana placeret på 5. pladsen af alle kryptokurver på CoinMarketCap, men Cardano er kun lige skrabet sig ind på 8. pladsen. Cardano nåede sit evigt høje niveau på 3,10 US Dollar den 2. September 2021. Siden da er værdien af en ADA faldet med 84%. Solanas højeste niveau ligger på 260 US Dollar den 6. November 2021. Sidenhen er kursen kun faldet med 63% og en SOL-token ligger aktuelt på 95 US Dollar.

Outlook and Prognosis

Begge platforme har allerede et økosystem af forskellige platforme for NFTs, DeFi og Blockchain-Games. Hos Solana er det især GameFi området og NFT fællesskabet, der skiller sig ud, og endog har OpenSea annonceret, at de vil støtte Solana-økosystemet sammen med Ethereum og Polygon.

Med hensyn til prisudviklingen og den højere markedsværdi synes prognosen for Cardano ikke så god. Det ser ud til, at den yngre Smart-Contract-platform har overhalet dem. Dog er der stadig meget at sige om dette, fordi Cardanos udvikling endnu ikke er afsluttet. I fremtiden vil man forbedre skalerbarheden og gøre netværket mere decentral. Kortfristet ser Solana imidlertid ud til at være et skridt foran.

Source:
https://www.finanznachrichten.de/nachrichten-2021-12/54477218-cardano-vs-solana-welche-smart-contract-plattform-hat-das-groessere-potenzial-016.htm

Opdag de seneste Bitcoin News her

Hold dig informeret med Ethereum News

Bliv opdateret om Cardano News

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button