AltcoinsBitcoinCardanoDogecoin

Kina reviderer AML-loven for at imødegå risici ved virtuelle aktiver

Kina reviderer sin lovgivning om hvidvaskning af penge for at imødegå risiciene forbundet med virtuelle aktiver

Kina er indstillet til at revidere sin forældede lov om hvidvaskning af penge (AML) i et forsøg på at tackle de stigende risici forbundet med virtuelle aktiver. Udkastet til ændringen, der blev drøftet på et statsrådsmøde under ledelse af den kinesiske premierminister Li Qiang, vil snart blive gennemgået af den nationale lovgivende forsamling, ifølge en rapport fra South China Morning Post.

Mens den fulde tekst af det foreslåede ændringsforslag ikke er blevet offentliggjort, har juridiske forskere angivet, at dets primære mål er at bekæmpe hvidvaskning af penge, der involverer virtuelle aktiver.

Hasten med at tackle hvidvaskning af penge relateret til virtuelle aktiver understreges i en rapport fra den kinesiske digitale nyhedsmedie Jiemian, der henviser til Yan Lixin, eksekutivdirektør for Center for Anti-Money-Laundering Studies ved Fudan University i Shanghai.

Kina træffer proaktive foranstaltninger mod krypto

Kinas seneste initiativ i kampen mod hvidvaskning af penge afspejler regeringens vilje til at følge med udviklingen på Web3-området, herunder ikke-fungible tokens og andre virtuelle aktiver.

Dette initiativ stemmer overens med landets faste forbud mod kryptoaktiviteter såsom minedrift og handel. Den kommende ændring af AML-loven, forventes at blive vedtaget næste år, sigter mod at tackle nye former for risici ved hvidvaskning af penge.

Wang Xin, professor ved Peking University Law School og involveret i drøftelserne om lovens revision, påpeger behovet for at tilpasse sig de udviklende praksisser. Zhang Xiaojin, en højtstående anklager ved Højesterets anklagemyndighed, har givet udtryk for en forpligtelse til at intensivere bestræbelserne mod hvidvaskning og ulovlig udenlandsk valutahandel, især dem der involverer digitale valutaer til overførsel af aktiver til udlandet.

Top  Ethereum kæmper for at holde støtte ved 1.620 USD mod amerikanske dollars, mens prisen handles ved 1.630 USD

Kinesiske myndigheder har skærpet deres overvågning af hvidvaskning af penge relateret til kryptovalutaer i de seneste år. I 2022 arresterede politiet i den autonome region Indre Mongoliet 63 personer for hvidvaskning af 12 milliarder yuan (1,7 milliarder dollar) ved hjælp af kryptovaluta.

Kinas AML forblev uændret i 17 år

Kinas AML-lovgivning har stort set været uændret siden dens vedtagelse for over 17 år siden, til trods for fremkomsten af kryptovalutaer som Bitcoin (BTC). Ifølge Andrew Fei, partner i advokatfirmaet King & Wood Mallesons i Hongkong, er det nødvendigt at revidere Kinas AML-lov for at imødegå risiciene forbundet med virtuelle aktiver, i betragtning af de betydelige ændringer i internationale standarder og bedste praksisser.

Finansielle Aktionsgruppe (FATF), en regeringsorganisation der bekæmper hvidvaskning af penge og finansiering af terrorisme, har allerede givet detaljerede anbefalinger til at tackle virtuelle aktiver i det foreslåede AML-loveændringsforslag.

Selvom FATF vurderede fastlandskina som “stort set overensstemmende” med anbefalingerne for virtuelle aktiver i AML-loven, undtog landets forbud mod kryptoaktiviteter det fra flere kriterier. Fei mener, at Kina bør inkorporere de relevante FATF-anbefalinger i den ændrede AML-lov.

Han foreslog at give myndighederne yderligere beføjelser og værktøjer til specifikt at målrette de unikke udfordringer, der opstår med virtuelle aktiver og ny teknologi. På trods af Kinas forbud mod virtuelle valutaer og relaterede aktiviteter, kan de grænseløse og decentraliserede transaktioner med virtuelle aktiver stadig have direkte eller indirekte indvirkninger på landet, især når de udnyttes til uærlige formål.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button