AltcoinsBitcoinCardanoDogecoinEthereum

Lazarus Group: Nordkoreas kryptotyveri syndikat stjæler 1,2 millioner dollars

Lazarus Group: Nordkoreas hacker syndikat bag cryptocurrency-transaktion på $1,2 millioner

Det nordkoreansk sponsorede hacker-syndikat Lazarus Group har gennemført en transaktion på $1,2 millioner værd af cryptocurrency fra en mixer, hvilket markerer deres største transaktion i over en måned.

Ifølge en post på X (tidligere kendt som Twitter) den 8. januar, rapporterede blockchain-analysefirmaet Arkham, at Lazarus Group behandlede transaktionen ved at flytte midlerne fra en møntmixer til en holdingspung.

Yderligere data afslørede, at pungen modtog 27.371 BTC i to transaktioner, før den sendte 3.34 BTC til en tidligere brugt pung. Imidlertid blev den specifikke møntmikser, der blev brugt i denne transaktion, ikke identificeret.

Ifølge Arkham opretholder Lazarus Group 79,6 millioner dollars på tværs af forskellige crypto-porteføljer, herunder BTC og ETH, der er henholdsvis $45K og $2K værd.

En møntmixer, også kendt som en møntmikser eller en tumbler, er et blockchain-baseret protokol designet til at sløre ejerskabet af cryptocurrencies. Den opnår dette ved at kombinere mønterne med dem fra andre brugere, før de omfordeler dem, hvilket gør det udfordrende at spore oprindelsen og modtagerne af midlerne.

Lazarus Group: Nordkoreas krypto-tyverisyndikat

I en november 2023-data-rapport fremhævede Recorded Future’s Insikt Group en betydelig stigning i Nordkoreas fokus på kryptobransjen og skønnede et chokerende $3 milliarder i digital værdi tyveri.

Rapporten på 15 sider afslørede, at hackergruppens ulovlige aktiviteter opstod i 2017 inden for det sydkoreanske marked og efterfølgende udvidede på globalt plan.

I 2022 blev de nordkoreanske trusselsaktører beskyldt for at stjæle $1,7 milliarder i kryptovaluta – svarende til 5% af landets økonomi eller 45% af dets militærbudget.

De stjålne midler, der ofte hvidvaskes gennem metoder, der ligner traditionelle cyberkriminelle grupper, fungerer som en væsentlig indtægtskilde for den koreanske regering. Dette har angiveligt gjort det muligt for Nordkorea at opretholde sine operationer på trods af internationale sanktioner.

Top  Bitcoin skal forblive over $48.000 for at opretholde chancerne for en seks-cifret all-time high næste år, hævder ekspert.

Desuden offentliggjorde TRM Labs en rapport den 5. januar 2024, der afslørede, at Lazarus Group muligvis er flygtet med op til $700 millioner i kryptovaluta i 2023, hvor $600 millioner blev bekræftet gennem deres forskning.

Blockchain-firmaet understregede, at den Demokratiske Folkerepublik Korea (Nordkorea) konstant tilpasser sine metoder til hvidvask af penge for at undgå international retshåndhævelsespres.

Forskningsresultater indikerer, at hackerne typisk kompromitterer brugeres private nøgler eller frøfraser og overfører midlerne til punge kontrolleret af Demokratiske Folkerepublik Korea. Efterfølgende udveksles midlerne til andre kryptovalutaer.

Trods fremskridt inden for cybersikkerhed blandt børser og øget international samarbejde om at spore og genvinde stjålne midler forudsiger TRM Labs, at 2024 sandsynligvis vil være præget af yderligere forstyrrelser fra en af verdens mest produktive cyber-tyve.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Hold dig informeret med Ethereum News

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button