AltcoinsBitcoinCardanoDogecoin

New Zealand’s Central Bank Governor Raises Concerns About the Stability of Cryptocurrencies

New Zealand’s central bank governor, Adrian Orr, har rejst bekymringer omkring stabiliteten af kryptovalutaer, især stablecoins, under et parlamentsudvalgsmøde mandag. Han kritiserede disse tokens som “misvisende” og “selvmotsætninger”, idet han understregede deres sårbarhed over for traditionel finansiel uro og potentiale for at forstyrre virkelige markeder, rapporterede Bloomberg.

Stablecoins er designet til at opretholde en konsekvent værdi, ofte bundet til virkelige aktiver som den amerikanske dollar. Men Orr understregede, at deres stabilitet afhænger af udstedende enheds finansielle styrke og således rejser tvivl om deres pålidelighed.

Crypto Kan Ikke Erstatte Fiat

Centralbankens guvernør understregede yderligere, at kryptovalutaer som Bitcoin ikke opfylder de grundlæggende roller for penge – at fungere som et medium for udveksling, en værdiopbevaring og en regningsenhed.

Disse bemærkninger afspejler bredere bekymringer blandt centralbanker globalt. Når han blev spurgt om den potentielle trussel fra uafhængige digitale valutaer mod det traditionelle finansielle system, indrømmede Orr “kritisk bekymring” på grund af uoverensstemmelsen mellem deres annoncerede fordele og deres faktiske funktionalitet inden for det finansielle system.

Han understregede, at etablerede fiatvalutaer, bakket op af regeringens og centralbankens myndighed, giver afgørende stabilitet og inflationstyring, i modsætning til de fleste kryptovalutaer.

Mens Orr anerkendte blockchain-teknologiens innovative potentiale, opfordrede han til forsigtighed med hensyn til dens anvendelse i finansielle systemer.

Centralbanker på verdensplan arbejder på at forstå og imødegå de potentielle risici og muligheder, disse digitale aktiver præsenterer. Adskillige andre centralbanker har udsendt en lignende advarsel mod kryptovalutaer.

Tidligere advarede guvernøren for Reserve Bank of India om, at kryptovalutaer udgør en større trussel for udviklingsøkonomier.

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button