AltcoinsBitcoinRipple

Ripple-CEO: XRP-baserede ETF’er er det næste skridt efter godkendelse af Bitcoin-ETF’er

Brad Garlinghouse, administrerende direktør for Ripple, mener, at indførelsen af en børsnoteret fond (ETF) baseret på XRP efter godkendelser af Bitcoin-ETF’er kun er et spørgsmål om tid. Han argumenterer for, at en bredere vifte af krypto-ETF’er kunne bidrage til risikospredning og at de retlige stridigheder med SEC er blevet løst på alle afgørende områder for virksomheden.

Garlinghouse mener, at det er et logisk næste skridt, at der efter godkendelsen af Bitcoin-ETF’er vil følge yderligere krypto-ETF’er.

Hvorfor Bitcoin-ETF’er kun er begyndelsen

I januar godkendte den amerikanske børstilsynsmyndighed, SEC, fonde, der direkte efterligner Bitcoin-prisen. Produkter fra Grayscale Investments og andre udbydere gjorde det muligt for institutioner at investere på reguleret vis i Bitcoin, hvilket ifølge Garlinghouse baner vejen for fremtidige, mindre risikable produkter.

“Det er kun naturligt, at der vil komme flere ETF’er… Den beklagelige kendsgerning, vi har set med Bitcoin, er, at ETF’en kun blev godkendt gennem retslige pres på SEC… hvilket gør markedet mere sikkert og stabilt. Det er også til gavn for investorkredsen.”
– Garlinghouse

Børsnoterede fonde giver investorer mulighed for at erhverve andele i de aktiver, de administrerer, som igen handles på børser. En Market Maker sørger via hurtig køb og salg af andele for at udligne mindre prisudsving, der kan opstå i dagshandel.

En godkendt ETF-deltager hjælper ETF-udstederen med at beslutte, om der skal tilbagekøbes andele eller nye udstedes på baggrund af efterspørgslen. Formueforvaltere køber Bitcoin for at generere nye andele.

Hvordan retssager og SEC kunne påvirke en XRP-ETF

En børsnoteret fond kunne blive mindre relevant, hvis institutionelle investorer kunne ejer XRP direkte, i stedet for gennem en ETF. I juli afgjorde en dommer, at salget af XRP til institutionelle investorer skulle betragtes som uregistrerede værdipapirer. I så fald kunne SEC opfordre Ripple til at registrere, hvilket ville gøre det lettere for institutioner at blive udsat direkte for prisbevægelserne af XRP.

Top  Konkurrence om kryptovaluta opstår i lyset af den amerikanske reguleringsapproach

SEC har dog endnu ikke fremlagt en klar plan for en sådan registrering eller retningslinjer for, hvordan kryptoværdipapirer skal kategoriseres. Myndigheden kunne først beslutte sig for en XRP-futures-ETF, før de godkender en ETF, der direkte efterligner aktivet.

John Deaton, en advokat fra New York og retlig rådgiver for Ripple, samt Stuart Alderoty har kritiseret SEC’s retlige konflikt med XRP. Deaton argumenterer for, at måden hvorpå en kryptovaluta bliver brugt, bestemmer, om den anses for at være et værdipapir eller ej. Efter at have forsvaret XRP har Deaton for nylig annonceret sit kandidatur til en plads i USA’s Senat med det formål at stille op imod “eliten i Washington.”

“Først var det skolegårdsbullyene, derefter de grådige virksomheder og SEC, og nu stiller jeg op imod eliten i Washington.”
– Deaton

Opdag de seneste Bitcoin News her

Opdag de seneste Ripple News og opdateringer

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button