AltcoinsBitcoinDeFiEthereumRipple

Ripple schickt seinen Stablecoin RLUSD in die Beta-Phase: Konkurrenz für XRP?

Ripple har sendt deres hausejede stablecoin Ripple USD, som vil blive handlet under tickeren RLUSD, ind i beta-fasen. Dette markerer en konkretisering af deres planer om at fordybe sig i markedet for stablecoins. Testkørslerne foregår dog kun med et begrænset antal udvalgte partnere, og i denne periode er RLUSD ikke handelbar på markedet.

Planerne om stablecoin blev først annonceret i april, og Ripple har til hensigt at udstede stablecoin på Ethereum og XRP Ledger. Dog vil RLUSD først nå markedets og lanceringens modenhed, når stablecoin er regulatorisk godkendt. Derefter forventes den at sikre markedsandele i DeFi-sektoren og desuden supplere løsninger for grænseoverskridende betalinger. Indtil nu har XRP været anvendt til dette formål, hvilket rejser spørgsmålet om, hvorvidt RLUSD vil konkurrere med XRP.

Ripple USD forventes at blive en fiat-dækket stablecoin, der skal dækkes af amerikanske dollarseserver, amerikanske statsobligationer eller tilsvarende aktiver. Derudover har man nylig også antydet, at RLUSD også vil blive tilgængelig på andre blockchain-netværk. Ud over BNB kunne Solana være en kandidat, der passer til disse planer.

Overholdelse som styrke

Markedsleder Tether har været mere dygtige til at undgå regulatoriske spørgsmål. Circle er derimod mere efterrettelige, da USDC udstedes i overensstemmelse med gældende love og forskrifter, f.eks. i forhold til det amerikanske marked. Dette omfatter en række licenser og tilladelser, som virksomheden har i forskellige stater. Ripple har også disse, da de strategisk har opkøbt virksomheder, der allerede havde de nødvendige tilladelser.

Ripple har til hensigt ikke kun at gøre det rigtigt i USA, men også at imødekomme alle krav og standarder i forskellige lande og regioner. Da lovgivningen internationalt set gradvist ændrer sig, er dette en glimrende ide. På lang sigt kan det være vitalt for stablecoin-udstedere at opfylde de lokale standarder helt og fuldt.

Top  Ny Binance CEO ændrer kryptoindustriens messianske narrativ

PayPal følger også denne tilgang, og selvom PYUSD indtil videre ikke har sikret betydelige markedsandele, kan overholdelse blive en langsigtet konkurrencefordel for PayPal, Ripple og Circle. Fra 2023 dikterer MiCA reglerne for Tyskland og EU. Mens visse bestemmelser først vil træde i kraft den 29. december 2024, er kravene for stablecoins allerede fuldt effektive siden den 29. juni. Der forventes også nye rammebetingelser i USA og Storbritannien, hvilket potentielt kan styrke RLUSD’s position.

Vil XRP kunne drage fordel af dette?

Konkretiseringen af disse planer har igen ført til spekulationer. En succesfuld stablecoin kunne teoretisk set også give XRP et boost. Indtil videre har Ripple-mønten dog ikke oplevet en bull-run, og det er uklart, om RLUSD overhovedet vil være til hjælp i den henseende.

For virksomheden er vækstmulighederne med en stablecoin attraktive, men XRP er ikke en aktie, der lader investorerne drage fordel af en mulig succes. Et værdipapir kunne måske også komme på tale, men det ville ikke nødvendigvis styrke XRP’s rolle. Man håber blot, at flere brugere vil vælge XRP Ledger, hvilket også kan føre til en stigende efterspørgsel efter XRP. Potentialet er dog forholdsvis begrænset, da stablecoins typisk understøtter forskellige blockchain-netværk, og Ripple også har planer om det.

Virksomheden har endnu ikke meddelt planer om, at XRP også vil få et boost af stablecoin. Markedet reagerer dog generelt positivt på meddelelser, selv når de måske ikke har en stor indvirkning. Derfor kan der bygges en positiv dynamik for XRP ved lanceringen af RLUSD.

I mellemtiden forbliver Bitcoin afgørende for markedet. Derfor afhænger XRP på kort til mellemlang sigt stadig af udviklingen, som Bitcoin gennemgår. Primært vil det stadig komme an på, om den føderale reserve sænker eller holder renten stabil, da dette har en betydelig indvirkning på ETF-strømmene.

Top  Bitcoin price stabiliser sig efter reservationer angående rentenedsættelse – Hvad er den forventede udvikling?

Opdag de seneste Bitcoin News her

Hold dig informeret med Ethereum News

Opdag de seneste Ripple News og opdateringer

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button