BitcoinCardanoEthereumFinanzenPolkadotRipple

Schweiz und Liechtenstein erleben enorm vækst inden for kryptovaluta – Ethereum topper listen med en markedsværdi på 273 mia. US-dollar

I en nylig rapport offentliggjort den 16. januar af den schweiziske risikokapitalvirksomhed Crypto Valley (CV VC) blev det afsløret, at den samlede værdi af kryptoprojekter med base i Schweiz og Liechtenstein har oplevet bemærkelsesværdig vækst og er steget med 107% på årsbasis, hvilket svarer til utrolige 382,93 milliarder dollars.

Denne imponerende vækst i vurderingen skyldes primært den generelle bedring, der ses på det globale kryptomarked.

Ethereum topper listen med en markedsværdi på 273 mia. dollars

Ethereum, drevet af Ethereum Foundation, har en markedsværdi på 273 mia. dollars og indtager dermed førstepladsen blandt kryptoprojekter med base i Schweiz og Liechtenstein.

Lige efter følger Solana med en værdi på 43,3 mia. dollars og Cardano med en markedsværdi på 20,8 mia. dollars. Stigningen i disse projekters værdi afspejler genoplivningen af tillid og entusiasme i kryptorummet.

Selvom token-værdier er på vej op, kæmper den globale Web3 risikokapitalverden stadig med udfordringer. Forskere fra CV VC har registreret en betydelig nedgang i finansieringsaktiviteten: I 2023 blev der gennemført 1.031 handler til en værdi af 9,8 mia. dollars til risikokapitalfinansiering af Web3-firmaer. Dette svarer til en betydelig nedgang på 55% i antallet af handler og et fald på 69% i finansieringen sammenlignet med året før, 2022.

I samme tidsrum sikrede kryptofirmaer i Schweiz og Liechtenstein sig 283,5 mio. dollars gennem 49 handler, sammenlignet med 964,3 mio. dollars gennem 93 handler i 2022.

Til trods for disse udfordringer går ca. 5% af al Web3 risikokapitalfinansiering nu til Schweiz og Liechtenstein, hvilket understreger regionens modstandsdygtighed over for markedsvækst.

Top  Bitcoin-ETFs: Von BlackRock überholt - iShares Bitcoin Trust jetzt größter ETF

Førende Web3-entiteter flytter til Schweiz og Liechtenstein

Schweiz og Liechtenstein er blevet vigtige aktører i den globale Web3-landskab og huser mange fremtrædende virksomheder. I alt er 1.290 Web3-firmaer bosat i disse lande eller har deres hovedkvarter, herunder kendte navne som Cosmos, Internet Computer, Near, Polkadot og Solana.

Dette robuste økosystem understreger Schweiz og Liechtensteins innovationsånd og deres bidrag til både lokal og global økonomi.

Mathias Ruch, administrerende direktør for CV VC, understregede disse virksomheders betydning og udtalte: “Hver af de 1.290 enheder her afspejler Schweiz’ innovative arv og styrker både den lokale og den globale økonomi. I denne rapport handler det hverken om tyre eller bjørne, men om udviklere, der leverer pålidelige systemer og en bedre måde for verden at interagere og handle på.”

Schweiz og omkringliggende regioner fører an i blockchain-udbredelse

Schweiz og dens nabolande har opnået ry som frontløbere inden for blockchain og kryptokurver. Et eksempel herpå er den seneste meddelelse fra BBVA Switzerland, den schweiziske afdeling af en af de største spanske banker, der annoncerede, at de har overtaget Ripple-ejede Metacos Harmonize-platform til kryptoopbevaringstransaktioner med institutionelle investorer.

Desuden gjorde den schweiziske by Lugano den 8. december 2023 overskrifter, da de meddelte, at de accepterer Bitcoin og Tether som gyldige betalingsmidler til kommunale skatter. Dette progressive skridt understreger regionens engagement i udbredelsen af digitale valutaer og blockchain-teknologi.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Hold dig informeret med Ethereum News

Bliv opdateret om Cardano News

Hold dig informeret med omfattende Polkadot News

Opdag de seneste Ripple News og opdateringer

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button