AltcoinsBitcoinCardanoDogecoinRipple

SEC lider under kraftig kritik efter række af retssager

Det ser ud til, at US Securities and Exchange Commission (SEC) lider nederlag i flere retssager. Stuart Alderoty, der er Ripple’s Chief Legal Officer, har udtrykt bekymring over denne tendens. Han mener, at SEC overskrider sine lovmæssige beføjelser under SEC-direktør Gary Genslers ledelse. På X (tidligere Twitter) tweetede Alderoty, at dette er en bekymrende udvikling for SEC.

Den seneste rapport, der har fremkaldt kommentarer fra Alderoty, er, at Fifth Circuit of Appeals har omstødt SEC’s regel om tilbagekøb af aktier i en dom afsagt den 31. oktober af dommer Jerry E. Smith. Dommer Smith og hans meddommere, Higginson og Southwick, bemærkede i deres afgørelse, at SEC’s regel manglede tilstrækkelig saglig begrundelse, og at SEC handlede vilkårligt ved ikke at foretage en ordentlig omkostnings-nytte-analyse. De konstaterede også, at SEC’s krav om informationsudlevering direkte krænker First Amendment og nægtede forsvarerne en meningsfuld mulighed for at bidrage til sagens løsning. Retten har dog givet SEC mulighed for at adressere disse spørgsmål og underbygge sine beslutninger vedrørende reglen om tilbagekøb af aktier.

Denne retssag blev anlagt ved Fifth Circuit Court of Appeals af en koalition af amerikanske virksomheder og handelsforbund, efter at SEC pålagde dem at oplyse oplysninger om tilbagekøb af aktier kvartalsvis.

XRP og Grayscale nederlag undergraver SEC’s indflydelse?

Selvom det er klart, at SEC er interesseret i at beskytte investorerne, er der en stigende bekymring for, at det øverste regulerende organ kan være gået for vidt. SEC har for nylig oplevet, at deres mere end to år lange juridiske konflikt med Ripple blockchain har fået en ydmygende afslutning. Dommer Analisa Torres afsagde officiel kendelse den 25. oktober, hvor søgsmålene mod Ripple’s øverste ledere, Brad Garlinghouse og Chris Larsen, blev afvist. Denne seneste nederlag følger en tidligere opdeling af afgørelsen den 13. juli 2023, hvor det blev fastslået, at Ripple’s XRP-salg til detailinvestorer ikke kvalificerer sig som værdipapirer.

Top  SEC erlaubt Ausnahmen für Krypto-Buchhaltung trotz gescheiterter Gesetzesänderung

Ripple er dog ikke det eneste selskab, der har opnået en sejr mod det regulerende organ. Grayscale er også kommet triumferende ud af deres juridiske tvist med SEC. Sagen drejede sig om Grayscale’s Bitcoin Trust, som SEC nægtede at konvertere til en børsnoteret fond (ETF). Denne nederlag tvang SEC til at genoverveje investeringsfirmaets anmodning og iværksætte en gennemgang af deres oprindelige ansøgning.

Det er tydeligt, at SEC lider af en række nederlag, og det rejser spørgsmålet om, hvorvidt deres indflydelse er blevet undermineret. Tilsynsagenturet må nu tage hånd om de udfordringer, de står over for og arbejde på at genoprette deres autoritet.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Opdag de seneste Ripple News og opdateringer

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button