AltcoinsBitcoinEthereumRipple

Skader Ripple prisen på XRP med massive salg af kryptovalutaen?

Ripple og problemet med salg af XRP

XRP’s udfordringer

Den seneste tid har markederne for kryptovalutaer oplevet en stigende trend for Bitcoin, Ethereum og andre store kryptovalutaer, men Ripple (XRP) har ikke været så heldig. XRP startede det nye år omkring 0,60 dollars, men er nu faldet til 0,53 dollars. Analytikere peger på Ripples håndtering af sine XRP-reserver som en mulig årsag til dette fald.

Reserver og salg

Ripple har omkring 40 milliarder XRP lagret på en form for treuhandkonto og ca. 4,8 milliarder til kortfristet likviditet. Dette står i kontrast til de 55 milliarder XRP, der cirkulerer frit på markedet. Ripple frigiver automatisk 1 milliard XRP fra treuhandkontoen hver måned for at sikre sin finansiering. I 2022 og 2023 var der endda perioder, hvor Ripple foretog tilbagekøb af XRP.

Kritik af Ripple

I år har Ripple imidlertid genoptaget salget af XRP. Fra januar til april 2024 blev der solgt ca. 240 millioner XRP hver måned, hvilket giver mere end 500 millioner dollars. Kritikere mener, at denne praksis skaber konstant prispress på XRP, som Ripple selv er skyld i.

David Schwartz udtaler sig

Ripples teknikchef, David Schwartz, har forsøgt at berolige kritikerne. Han forklarer, at Ripple er den største sælger af XRP, fordi de har de fleste XRP. Han påpeger dog, at alternativet ville være at beholde XRP’erne på ubestemt tid. Dette svar har dog ikke været tilstrækkeligt for samfundet, som har fremsat forslag om at brænde XRP, uddelte dem som luftdråber til langsigtede investorer eller blot holde dem i reserverne.

Top  Domstolen udsteder beskyttende ordre for at regulere offentliggørelsen af materiale

Konklusion

Det diskuteres, om Ripple skader XRP’s prisudvikling med dets salgspraksis. Selvom de solgte summer kun udgør mindre end 1 procent af markedsvolumen, viser historiske data, at prisen på XRP ofte falder, når Ripple sælger. Ripple har erklæret behov for finansiel støtte til at udvide Ripple-økosystemet, men lanceringen af en egen stablecoin rejser spørgsmålet om, hvad fremtiden for XRP vil være. Investorer bør derfor undersøge Ripples politikker og strategier nøje, inden de investerer i XRP.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Hold dig informeret med Ethereum News

Opdag de seneste Ripple News og opdateringer

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button