AnalyseBitcoin

Spot-Krypto-ETFs kan øge finansstabilitetsrisikoen, advarer forsker

En forsker fra Korean Institute of Finance har advaret Sydkorea mod at introducere Spot-Kryptowährungs-ETF’er, da de kan øge risikoen for finansiel stabilitet. Indførelsen af Spot-Krypto-ETF’er kan føre til en ineffektiv ressourceallokering.

Spot-Krypto-ETF’er forårsager ineffektiv ressourceallokering

Bo-mi Lee, en forsker fra Korean Institute of Finance, hævder, at indførelsen af Spot-Kryptowährungs-ETF’er kunne have negative konsekvenser for det sydkoreanske finanssystem. I sin rapport, der analyserede godkendelsen af Bitcoin-ETF’er i USA og Hongkong, antyder Lee, at indførelsen af lignende produkter i Sydkorea kunne udgøre risici for finansiel stabilitet.

Lee understøtter dette argument ved at hævde, at godkendelsen af Spot-Krypto-ETF’er kunne føre til en stigning i værdien af de respektive kryptoaktiver. Som følge heraf kunne en betydelig kapitalstrøm ind i markedet for virtuelle aktiver potentielt forværre den ineffektive allokering af ressourcer.

Derudover påstår forskeren, at godkendelsen af Spot-Krypto-ETF’er kan øge risikoen for investorer.

“Til en tid hvor forståelsen af værdien af virtuelle aktiver mangler, og prissvingningerne for virtuelle aktiver er høje, vil inkluderingen af produkter, der bruger disse som underliggende aktiver, i det institutionelle system få markedsdeltagere til at betragte virtuelle aktiver som etablerede aktiver, som tidligere nævnt. Der er en stor sandsynlighed for, at risikoen vil udvides,” rapporterede Lee angiveligt.

Fordele ved Spot-Krypto-ETF’er

Forskeren argumenterede for, at myndighederne kan reducere de med Spot-Krypto-ETF’er forbundne risici ved at implementere tilstrækkelige reguleringer. Ikke desto mindre advarede han om, at der er grænser for at skabe beskyttelsesforanstaltninger for investorer.

Trods anerkendelsen af potentielle negative konsekvenser anerkender Lees rapport fordelene, som investorer og virksomheder kunne opnå, hvis de koreanske myndigheder godkender Spot-Krypto-ETF’er. Dog påstår forskeren, at disse fordele kan opvejes af skaden forvoldt af godkendelsen af ETF’er.

Top  VeChain Kurs Explosion: Darum geht VET durch die Decke

Opdag de seneste Bitcoin News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button