AltcoinsBitcoinCardanoDeFiDogecoin

Stabilværdien af stablecoins stiger med 30% i forhold til sidste år, men indikerer også voksende reguleringstrusler og udviklingen af centralbankdrevne digitale valutaer (CBDCs).

Året 2023 har markeret en betydelig stigning i værdien af reelle aktiver, der er låst fast, sammenlignet med de foregående år. Ifølge en nylig rapport fra CCData er der en betydelig styrke i markedet, da institutionel efterspørgsel efter kryptoaktiver stiger markant.

Bitcoin (BTC) og andre reelle aktiver samt derivater oplevede en stigning i institutionel interesse. Dette stod i kontrast til en tilbagegang inden for stablecoins, som traditionelle investorer foretrækker på grund af deres reserverede aktiver.

Stabile markeder oplevede faldende tal i starten af året, hvilket blev set som en reaktion på stigende signaler om skrappere reguleringer fra myndighederne og den hastige udvikling af centralbankens digitale valutaer (CBDC’er). Ikke desto mindre steg markedskapitaliseringen af stablecoins i oktober efter 18 måneder med konsekvente udstrømninger. Dette blev udløst af en stigning i cryptocurrency-fonde og tokenisering.

På nuværende tidspunkt ligger stablecoin-markedskapitaliseringen på 129 milliarder dollars, hvilket er 30% under tidligere rekordniveauer. Selvom værdien af cryptocurrencies faldt dramatisk sidste år, var faldet for stablecoins ikke så markant som for alternative mønter på grund af investorer, der brugte dem som en helligdom mod inflation.

Inden for den decentraliserede finansverden (DeFi) peger analytikere på en stigning i værdien af stablecoins i de kommende måneder. De understreger, at værdien af stablecoins forventes at stige i takt med andre kryptoaktiver, da en ny markedscyklus introducerer en ny efterspørgsel efter dem. De aktuelle tendenser viser, at stablecoins ofte bruges som broaktiver mellem wallets og DeFi-protokoller.

I første og andet kvartal af 2023 havde stigningen i antallet af CBDC-piloter og den regulatoriske pres i markedet stor indflydelse på institutionel efterspørgsel. I øjeblikket udforsker 130 lande CBDC’er for at udvide betalingsmuligheder og skabe det perfekte model til at afvikle grænseoverskridende transaktioner. De fleste kommentatorer ser udforskningen af stablecoins af centralbankerne som et skridt til at begrænse væksten og anvendeligheden af private cryptocurrencies.

Top  Ripple og Coinbase rangeret blandt top Fintech-virksomheder i 2024: Læs om Ripples nye "Try-It" funktion og integration med PostFinance.

Forudsigelser for 2024 tyder på en bredere optimisme på markedet. En bredere udrulning af CBDC’er forventes, og aktiver under forvaltning forventes også at vokse, da flere institutionelle investorer strømmer ind på markedet. Når det kommer til tokeniserede aktiver, forventes den 700% stigning at være en løftestang mod 2024 med institutioner, der innoverer omkring sektoren og driver tilknyttede produkter.

Med flere protokoller, der tokeniserer statsobligationer, fast ejendom og privat kredit, forventes kapitalen, der flyder ind i denne sektor, at stige i 2024, især da institutioner er særligt interesserede i denne del af markedet.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button