AltcoinsBitcoinCardanoDogecoin

Tether når tæt på 100 milliarder dollars i aktiver – nyheder og perspektiver

I 2023 nærmede Tether sig en formue på 100 milliarder dollars efter et overskud på 6,2 milliarder dollars ifølge virksomhedens regnskab for fjerde kvartal offentliggjort den 31. januar.

Den økonomiske stigning, detaljeret i Tethers seneste regnskaber, afspejler en strategisk tildeling af aktiver.

Tethers finansielle milepæle

Omtrent 4 milliarder dollars af disse overskud blev “genereret af amerikanske statsobligationer, reverse repo og pengefond,” hvor virksomheden holder flertallet af sine reserver.

Ved udgangen af december holdt kæmpen i stablecoins samlede aktiver til en værdi af 97 milliarder dollars, sammenlignet med 91,6 milliarder dollars i forpligtelser.

“Tredje kvartal var vidne til et rekordstort nettooverskud på 2,85 milliarder dollars, hvoraf ~1 milliard dollars i nettodriftsindtægter (primært renter fra amerikanske statsobligationer) og resten hovedsageligt fra værdsættelsen af guld- og Bitcoin-reserverne,” udtalte Tether.

I løbet af sidste år brugte Tether størstedelen af sine overskud på at genopfylde sin overskydende reservebeholdning som forsikring mod insolvens. Nu værd 5,4 milliarder dollars, dækker disse overskydende reserver fuldt ud Tethers ubeskyttede lån på 4,8 milliarder dollars.

Ovennævnte reserver blev bredt kritiseret i fortiden for at tilføje risiko til Tethers portefølje, hvis de ikke blev tilbagebetalt. Som den største stablecoin-udsteder skal Tether sikre, at dets stablecoins forbliver bakket 1:1 af amerikanske dollars til enhver tid, for at tokenen bevarer sin værdi – eller risikerer en industriomspændende finansiel nedsmeltning.

Tethers aktiver

Størstedelen af Tethers portefølje omfatter 82,06 milliarder dollars i “kontanter og kontantækvivalenter,” herunder 80,3 milliarder dollars i amerikanske statsobligationer.

Den bærer også frugten af nyere investeringer, herunder 3,6 milliarder dollars i guld og andre 2,1 milliarder dollars værd i Bitcoin (BTC), sammen med 5,6 milliarder dollars af “andre” aktiver.

Top  Stigende investeringer i digitale aktiver: Hvad betyder det for markedet?

Tether har også investeret 1,5 milliarder dollars i VC-investeringer inden for områder som AI-infrastruktur, Bitcoin-minedrift og P2P-telekommunikationsteknologi. Disse aktiver anses ikke for at være en del af reserven, der bakker dens tokens.

Tethers CTO Paolo Ardoino sagde:
“De store nettooverskud, der genereres ikke kun i årets sidste kvartal, men igennem hele året, der beløber sig til 6,2 milliarder dollars, viser vores økonomiske styrke.”

I december bekræftede Cantor Fitzgeralds administrerende direktør Howard Lutnick over for CNBC, at hans firma holder Tethers statsobligationer og dæmpede bekymringer om, at Tethers stablecoins ikke var fuldt bakket.

Tether er langt den største stablecoin efter markedsandel, mens dens nærmeste konkurrent – Circle – kan prale med 26,7 milliarder dollars i omløb. Sidste måned indgav Circle en ansøgning om en børsnotering.

Tethers økonomiske præstationer i 2023 afspejler et år med betydelig vækst og strategisk aktivstyring. Med fokus på diversificering og en solid reserve har virksomheden styrket sin position på stablecoin-markedet. Når Tether bevæger sig fremad, vil dets fortsatte fokus på finansiel stabilitet og aktivbacked sikkerhed være vigtig for dets drift og for at opretholde brugertillid.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button