AltcoinsBitcoinCardanoDogecoinEthereum

Trump: Central Bank Digital Currencies a ‘Dangerous Threat to Freedom’

Donald Trump peger på at udgivelsen af centralbankernes digitale valutaer som en farlig trussel mod friheden og lover at forhindre indførelsen af en digital dollar i USA. Tidligere præsidentens afvisende syn på kryptovalutaer og CBDC’er afspejler hans bekymringer om muligheden for regeringens kontrol over borgernes penge. Han modtager også støtte fra tidligere præsidentkandidat Vivek Ramaswamy, der officielt har erklæret sin støtte til Trump.

Donald Trump har gentagne gange kritiseret Bitcoin og andre kryptovalutaer og har tidligere udtalt, “Jeg er ikke fan af Bitcoin og andre kryptovalutaer, som ikke er penge, og hvis værdi er meget flygtig og bygger på luft”. Han har også påpeget, at disse aktiver kan “facilitere ulovlig adfærd” som narkohandel. Ikke desto mindre blev det afsløret i en officiel indsendelse i oktober 2023, at Trump har et betydeligt beløb mellem $250.000 til $500.000 i digitale aktiver. Tidligere har samme indsendelse afsløret, at den tidligere præsident primært har sine aktiver i Ethereum. Trump har desuden lanceret tre NFT’er, ikke-fungible tokens, siden han forlod embedet. Efterspørgslen efter hans NFT’er steg betydeligt og øgede salget med 650% på blot få dage.

På det politiske plan har Florida-guvernøren Ron DeSantis stået fast mod indførelsen af CBDC’er og har advaret om, at man ikke har tid til at vente på, at CBDC’er gennemføres. Han mener, at CBDC’er skal stoppes, før regeringen forsøger at gennemføre dem. Desuden har Florida Blockchain Association hjulpet med at udarbejde en anti-CBDC-lov i delstaten, som for nylig blev vedtaget i Senatet.

Bank of America udtalte i november, at selvom CBDC’er vokser globalt, er det usandsynligt, at en digital dollar vil blive lanceret foreløbig. “Federal Reserve (Fed) fortsætter med at afprøve CBDC’er, men har ikke forpligtet sig til en CBDC og vil ikke udstede en uden støtte fra udøvende myndigheder og Kongressen”, skrev banken.

Top  Spændingen stiger: Kan godkendelsen af en Bitcoin Spot ETF frigøre enorme pengebeløb?

Den nuværende republikanske præsidentkandidat Donald Trump markerer sig klart som en modstander af CBDC’er og vil indføre politiske tiltag for at forhindre en centralbankdigital dollar i at blive en realitet.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Hold dig informeret med Ethereum News

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button