BitcoinRegulationRegulierung

Türkei erwägt Transaktionssteuer auf Aktien und Kryptowährungen

Artikel om Beskatning af Aktie- og Kryptogevinster i Tyrkiet

Die Türkei har besluttet ikke at beskatte gevinster fra aktier og kryptovalutaer, men overvejer ideen om en “meget begrænset” transaktionsskat.

Investeringer i Aktier og Kryptovalutaer

Finans- og økonomiminister Mehmet Simsek meddelte denne udvikling under et interview i Ankara. Han nævnte, at regeringen ønsker at sikre en retfærdig og effektiv beskatning og undgå at efterlade nogen områder ubeskattede. Den præcise højde på den mulige transaktionsskat blev dog ikke specificeret. Det skal bemærkes, at Tyrkiet allerede i 2008 sænkede sin skat på børsgevinster fra 0 % til 10 %.

Beskatning af Finanzerträge

Ifølge nylige rapporter overvejer de tyrkiske myndigheder at beskatte gevinster fra handel med aktier og kryptovalutaer. Minister Šimšek understregede ved et møde for nylig vigtigheden af en korrekt beskatning af alle finansielle afkast.

Regulering af Kryptomarkedet

I Tyrkiet mangler der i øjeblikket specifikke regler for beskatning af kryptovalutaer, men der gøres bestræbelser på at etablere en juridisk ramme for digitale aktiver. Den tyrkiske regeringsparti fremlagde den 16. maj et nyt lovforslag om regulering af kryptomarkedet, som kræver, at kryptovirksomheder opnår en licens og overholder internationale standarder fastsat af kapitalmarkedet.

Udviklingen i Kryptohandel

Lovforslaget kræver også indsamling af indtægter fra kryptotjenesteudbydere og forbyder udenlandske kryptomæglere at opretholde et lokalt reguleret økosystem. Dette skridt sigter mod at imødegå Financial Action Task Force’s bekymringer og fjerne Tyrkiet fra reguleringsmyndighedens “grå liste”.

Top  Bitcoin-adoption i Argentina: Læring fra El Salvadors erfaringer

Position på det Globale Kryptomarked

Tyrkiet er en førende aktør på det globale kryptomarked og rangerer fjerdepladsen med en estimeret handelsvolumen på 170 milliarder amerikanske dollars i 2023, foran lande som Rusland, Canada og Tyskland.

Forbud Mod Brug af Kryptovalutaer til Betalinger

Fra 2021 er det forbudt for tyrkiske borgere med krypto at bruge kryptovalutaer som Bitcoin til betalinger.

Disse tiltag afspejler Tyrkiets bestræbelser på at regulere og beskatte kryptovalutainvesteringer på en inkorporeret og retfærdig måde.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button