BitcoinFinanzen

Venezuela stopper officielt sin kontroversielle Petro-kryptovaluta: En historie om ambitioner, skepsis og korruption.

Venezuela stopper officielt Petro-kryptocurrency efter seks år

Petro, Venezuelas kontroversielle kryptocurrency, bliver nu officielt suspenderet efter seks års eksistens. Præsident Nicolas Maduro startede projektet for at imødegå de økonomiske sanktioner fra USA, men kryptovalutaen stod over for skepsis og begrænset accept. Desuden blev Petro ramt af en korruptionsskandale og en hård linje mod Bitcoin-minedrift, hvilket til sidst førte til dens undergang.

En kort historie om Petro-kryptocurrency

I februar 2018 blev Petro-kryptocurrency lanceret med stor opmærksomhed og blev bakket op af Venezuelas betydelige oliebeholdninger. Prisen var fastsat til 60 amerikanske dollars pr. enhed, og Præsident Maduro håbede at bruge Petro til at skaffe ny international finansiering og omgå de økonomiske sanktioner fra USA. Dog havde borgerne svært ved at bruge kryptovalutaen, og risikovurderingsagenturer betegnede den som “bedrageri”. Accepten forblev begrænset.

Selvom der blev gjort forsøg på at pålægge brugen af Petro til statslige tjenester som pasgebyrer og brændstofbetalinger fra flyselskaber i 2020, blev Petro primært kun anvendt i begrænset omfang i forbindelse med statslige operationer.

Nedgang og undergang: Petros sidste slag

Petro led sit største tilbageslag med en korruptionsskandale knyttet til uregelmæssigheder i oliehandel, der blev udført ved brug af kryptoaktiver. Korruptionsskandalen førte til, at olie-ministeren Tareck El Aissami trådte tilbage, og flere embedsmænd, herunder fra krypto-reguleringsmyndigheden Sunacrip, blev fængslet.

Denne udvikling udløste en hårdere kurs mod Bitcoin-minedrift i Venezuela, hvor kryptovalutaer var populære som beskyttelse mod hyperinflation og devaluering af bolívar. En midlertidig forbud mod krypto-minedrift resulterede i anholdelsen af omkring 80 personer og havde store konsekvenser for branchen, som Maduro ønskede at styrke.

Top  Ex Binance CEO "CZ" kæmper om tilladelse til at vende tilbage til sin familie i De Forenede Arabiske Emirater

Venezuela står derfor over for udfordringer som følge af Petro’s ophør og de bredere konsekvenser for dets kryptolandskab, samtidig med de økonomiske usikkerheder og sanktioner.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button