AltcoinsCardanoDeFiDogecoin

Kontroversiel koncentration af kapital i DeFi-sektoren

DeFi-markedet præget af dominans fra få spillere

En undersøgelse foretaget af Gauntlet, et risikomodelvirksomhed inden for kryptovaluta, har afsløret, at en begrænset gruppe af deltagere har overtaget decentraliseret finans (DeFi)-sektoren. Dette område har til formål at genskabe finansielle markeder uden intermediærer.

Ifølge Gauntlets data er der en koncentration af kapital i kun få store projekter inden for de fleste kategorier inden for DeFi, såsom peer-to-peer-udlån og decentraliserede børser. DeFi-børser viser den højeste grad af konkurrence, hvor de fire største projekter har omkring 54% af det samlede markedsandel. Omvendt viser kategorier som decentraliserede derivatbørser, DeFi-udlån og flydende staking en betydeligt lavere grad af konkurrence, hvor de fire største projekter kontrollerer omkring 90% af det samlede markedsandel. Koncentrationen skyldes ifølge administrerende direktør og medstifter af Gauntlet, Tarun Chitra, sikkerheds- og risikosvigt, som nyere protokoller har oplevet. Dette fører til en tendens til at favorisere projekter med bedre risikostyring og ingen historik over for angreb.

Investerne har udvist bekymring på baggrund af sikkerhedsbrud i DeFi-sektoren og diverse tilbageslag i den bredere kryptoindustri, herunder kollapset af FTX i november sidste år. Gauntlet har analyseret data ved hjælp af Herfindahl-Hirschman-indekset, et populært mål for markedskoncentration.

DeFi TVL stadig langt under 2021-toppe

Totale værdi låst (TVL) i DeFi står i øjeblikket på omkring 46 milliarder dollars, hvilket er et betydeligt fald fra det højeste niveau på 179 milliarder dollars for to år siden ifølge DeFiLlama. Desuden har Federal Reserve’s renteforhøjelser øget afkastene på de traditionelle markeder, hvilket giver investorerne mulighed for at generere større indkomst uden at bevæge sig ud i mere risikofyldte finansielle områder. Dette står i stærk kontrast til 2021, hvor DeFi oplevede en hurtig vækst i en æra med lave rentesatser og en større appetit for risiko.

Top  Wale kaufen Aethir (ATH) Coins: Der neue Goldrausch im Technologiesektor

I løbet af DeFi’s opsving opstod der talrige kryptoprojekter, hvor tidlige adoptanter som MakerDAO og Compound viste sektorens potentiale til at supplere Wall Streets kapabiliteter. Ifølge Chitra er projekter med robuste risikostyringsprotokoller og en ren track record i øjeblikket ved at vinde øget markedsandel. På trods af en nylig markedsoptur viser data fra blockchain-forskningsvirksomheden Messari, at kun omkring 30 DeFi-projekter har genereret en indtjening på over 1 million dollars inden for de seneste 180 dage.

Det er værd at bemærke, at den høje koncentration på DeFi-markedet skaber udfordringer for nye aktører, især da venturekapital i kryptosektoren er faldet i år. Ikke desto mindre har et par nyere spillere formået at skabe sig en plads. Vertex protocol, en DeFi-udveksling, der blev lanceret tidligere på året, har vist sig som en førende handelsplads i volumen ifølge data fra tracker Token Terminal.

En mulig stigning i priserne på kryptovalutaer kan potentielt gavne mindre projekter ved at gøre det muligt for dem at opretholde deres aktiviteter i længere tid. Men Rune Christensen, grundlæggeren af MakerDAO, et af de ældste og mest indbringende DeFi-projekter, har udtryk bekymring over dette. Christensen hævder, at hvis det nuværende bjørnemarked er ovre, og en betydelig ophobning opstår, kan det være problematisk for industrien. Han mener, at det sunde forløb for opstarter indebærer, at virksomheder, der ikke er levedygtige, skylles ud.

“Det er bare virkeligheden for opstarter. De fleste opstarter fejler.”

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button