AltcoinsCardanoDeFiDogecoin

US Centralbankens guvernør roser dollar-pegged stablecoins: Vil booste USD’s globale rækkevidde

Den amerikanske Federal Reserve-guvernør, Christopher Waller, der tidligere udtrykte bekymring for kryptokurver, giver nu en positiv holdning til dollar-pegged stablecoins.
Taler på en konference i Nassau, Bahamas torsdag sagde Waller, at decentraliseret finans (DeFi) faktisk kunne øge dollarens dominans. Han understregede, at dollar-pegged stablecoins såsom Tether (USDT) og USD Coin (USDC) ville styrke USD’s globale rækkevidde.
“Ca. 99% af stablecoin-markedsværdien er knyttet til den amerikanske dollar, hvilket betyder, at crypto-assets de facto handles i USD.”
Enhver udvidelse af handel inden for DeFi vil “simpelthen styrke dollarens dominerende rolle,” bemærkede han endvidere.
Normalt kunne den hurtige vækst af kryptovalutaer reducere afhængigheden af den amerikanske dollar. Det er imidlertid usandsynligt, da størstedelen af DeFi-handel bruger USD-peggede kryptovalutaer, bemærkede han.
Waller tiltrådte centralbankens bestyrelse i 2020 under Donald Trumps præsidentperiode. I februar 2023 advarede Waller kryptobuyere om, at de kunne miste hele deres investeringer.
Han argumenterede på det tidspunkt for, at kryptovalutaer ikke har nogen indre værdi og udgør intet andet end “risikabel” spekulation. “For mig er en kryptovaluta intet andet end en spekulativ aktiv, som en baseballkort,” bemærkede han.

Snarlig lovgivning om stablecoins?

I mellemtiden presser lovgivere i USA på for en lovgivning om stablecoins – en længe ventet sejr for kryptovalutaer. I et nyligt interview med Politico sagde repræsentanten Maxine Waters, at en lovgivning om stablecoins er “meget, meget tæt” på at nå til enighed. “Vi arbejder med stablecoins; vi er meget tæt,” bemærkede Waters.
Waters har forhandlet om lovgivning om stablecoins med formand for Repræsentanternes Hus’ finansudvalg, Patrick McHenry, i mere end 20 måneder.
Derudover har krypto-markedsledere som Circle’s administrerende direktør, Jeremy Allaire, givet udtryk for optimisme omkring lovgivningen om stablecoin i USA. Under en samtale med CNBC på World Economic Forum i Davos tidligere på året sagde han, at der er “momentum” og en “meget god chance” for at se en lovgivning om stablecoin i år.
Derudover er der mange jurisdiktioner, der er fremkommet med at omfavne kryptovalutaer for at fremme innovation, samtidig med at de har et skarpt øje for regulerende sikkerhedsforanstaltninger. Singapore har f.eks. længe været anerkendt som et velkommende miljø for krypto-sektoren.
I august 2023 frigav den monetære myndighed i Singapore (MAS) et reguleringsramme for stablecoins, der gælder for én-valutas stablecoins (SCS).

Top  Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum og andre kryptovalutaer: Sådan udvikler de sig ved middagstid

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button