AltcoinsEthereumPolkadot

DAOs: Die reichsten Wale im Kryptobereich – Wie dezentrale autonome Organisationen das Krypto-Ökosystem dominieren

DAOs – Dezentrale Autonome Organisationen i Kryptobranchen

Dezentrale autonome Organisationen, også kendt som DAOs, spiller en afgørende rolle i kryptobranchen som nogle af de mest indflydelsesrige aktører. Med store pengebeholdninger og governance-evner driver DAOs udviklingen blandt kryptoprotokoller.

DAO-projekter har en betydelig indflydelse på kryptoøkosystemet, med store DAOs, der samlet har reserver for 17,9 milliarder amerikanske dollars. Disse organisationer leder forskellige projekter og stræber efter en retfærdig omfordeling af indtægterne.

Der findes over 50.000 DAOs med forskellige mål og formål. Nogle DAOs investerer deres beholdninger i andre DAOs og stemmemekanismer, mens de aktivt søger efter de mest belønnende protokoller.

Selvom DAOs har brugt 5,9 milliarder dollars af deres formue i den seneste måned, har de stadig betydelige beholdninger af ETH og Stablecoins som USDT, USDC og DAI. Blandt de mest aktive DAOs i form af antallet af forslag er LidoDAO og Arbitrum.

Der er mere end 24 milliarder dollars værdi i token fra DAO-baserede projekter, og disse omfatter nogle af de mest kendte platforme i kryptobranchen. DAOs integreres ofte i decentraliserede apps og har til formål at afgøre omfordelingen af midler. De styrer også distributionsprocessen af ICO-indtægter, såsom i tilfældet med Gnosis eller Polkadot. DAOs varierer i deres potentiale for små eller store beslutninger såvel som i antallet af deltagere.

DAOs er åbne for alle, men indflydelsen fra detaildeltagere kan være begrænset. I visse protokoller kan ejerskab af tokens være tilstrækkeligt for at blive betragtet som en del af DAOen og deltage i afstemninger. Andre DAOs opererer mere demokratisk med en mere ligelig fordeling. Afstemningsprocessen i DAOer afhænger også af den mængde tokens, en person ejer, hvilket kan favorisere velhavende investorer, men også grupper med delegerede tokens.

Top  Kinas bekymring: Kryptokurver utiliseres af korrupte embedsmænd til ulovlige aktiviteter

DAOs giver token-købere mulighed for at udvinde værdi, samtidig med at de opfordrer til langsigtet oplåsning af de underliggende aktiver. I stedet for at stole på spekulativ handel, låser DAO-medlemmer deres midler og forsøger at opnå belønninger fra DAOens reserver.

DAOs sigter mod at beskytte afstemningsresultater

En af de største udfordringer for DAOs er de store spillere, også kendt som ‘Wales’, der ofte modtager størstedelen af indtægterne eller belønningspuljerne. En anden udfordring er det lave antal enkeltvælgere, hvilket resulterer i let overtagelse af forslag. Protokoller angribes ofte, når de fleste brugere er for optaget til at stemme, især ved fordelingen af statskasser.

På grund af gennemsigtigheden i forslag kommer DAOs ofte under beskydning. Wales og Dark-DAOs med betydelige reserver kan identificere afstemninger, der fører til udbetalinger, og handle på det rigtige tidspunkt. DAO-afstemninger overlades normalt til brugerne i flere dage, da de ofte er tilbageholdende med at stemme eller bliver påvirket af walvælgere. Forslag varierer også i det krævede kvorum, hvor nogle forslag kun kræver godkendelse fra en brøkdel af tokenindehaverne.

Dark-DAOs med Stablecoin-reserver kan låne tokens og opnå en fordel i afstemninger. Derfor udviklede Aave Gotchi for nylig et forslag om brug af ‘Shielded Voting’.

Synlige afstemningsresultater kan påvirke vælgere, der ikke har en fast holdning, når de ser resultatet i realtid. Visualisering af afstemningsresultaterne kan også hjælpe Wales med at gribe ind i sidste øjeblik og påvirke en afstemning, især hvis afstemningen strækker sig over mere end en uge.

DAOs står også over for problemer med spamforslag, bestikkelses løfter fra tokenindehavere samt Sybil-angreb eller andre metoder til at opnå mere end 51% af stemmerettighederne. DAO-sikkerhed afhænger også af soliditeten af smarte kontrakter. Slutbrugere kan lide tab ved falske smarte kontrakter eller ondsindede links, der imiterer afstemning af forslag.

Top  Nornickel: Betaler ansatte udbytte med digitale finansielle aktiver

Selvom dezentrale organisationer ofte virker som en god idé, er et 51% angreb for mindre protokoller en reel mulighed. Tidligere har DAOs forsøgt at forhandle med angribere for at redde deres midler. Onde vælgere har også angrebet DAOs, hvor de var i stand til at stemme om oprettelsen af nye tokens.

Arbitrum er en af de største DAOs med reserver i Ethereum (ETH) til en samlet værdi af 32 millioner dollars samt adgang til ARB-tokens til distribution. For en tilstrækkelig stor hval ville det være relativt let at angribe Arbitrum ved beslutninger. Det ville kræve 31,5 millioner dollars, hvilket er et overkommeligt mål. Arbitrum har dog mekanismer til at forhindre sådanne angreb ved at have en sikkerhedsråd, der kan afvise ondsindede forslag eller manipulerede afstemninger.


STAND DER DAOs
Ifølge DeepDAO.io har 50.896 organisationer en samlet kapital på 17,8 milliarder dollar, hvoraf 14,9 milliarder er likvide midler og 2,9 milliarder er uaftrædelige aktiver. I den seneste måned er DAO’ernes samlede beholdning faldet med 5,9 milliarder, hvilket svarer til et fald på 33,15%.
Dekrererne a stablecoin i statskasser…

Kilde: CryptoDiffer – StandWithUkraine

Hold dig informeret med Ethereum News

Hold dig informeret med omfattende Polkadot News

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button