AltcoinsCardanoDogecoinEthereum

Ethereum’s Decentralization Under Threat: Censorship on the Rise as Key Players Block Transactions Tied to US Sanctions

Ethereum står over for stigende censur, hvilket truer dets decentraliserede ethos

Baggrund

En vigtig del af Ethereum’s oprindelige vision var decentralisering – ideen om, at dens blockchain skulle fungere uden begrænsninger fra centraliserede enheder som regeringer og virksomheder. Nyere data tyder dog på, at denne ideologi bliver testet, da centrale aktører i Ethereum i stigende grad censurerer transaktioner forbundet med amerikanske sanktioner.

Vendepunktet mod censur

En af de store vendepunkter kom sidste år, da det amerikanske finansministeriums kontor for kontrol af udenlandske aktiver (OFAC) sanktionerede Tornado Cash, en Ethereum-blendetjeneste, der gjorde det muligt for private transaktioner. OFAC hævdede, at værktøjet blev brugt af terrorister og andre ulovlige aktører. I reaktion herpå blev Tornado Cash’s kode tilføjet til den samme amerikanske sortliste, der indeholder dårlige aktører som Nordkorea og Hamas. Tilhængere råbte op over, at angrebet på Tornado Cash var regeringsovergreb og censur.

I løbet af de seneste måneder er censur af transaktioner forbundet med amerikanske sanktioner markant steget på Ethereum, ifølge ny forskning fra Ethereum Foundation forsker Toni Wahrstätter. En metrik, der måler “censurerede” blokke på Ethereum, steg fra ca. 25% i november 2022 til omkring 72% i øjeblikket.

Konsekvenser for Ethereum’s kerneværdier

For mange i Ethereum-fællesskabet repræsenterer en sådan censur en svigt af netværkets grundlæggende principper. Teknologiens appel ligger i dets decentraliserede karakter og dets uafhængighed af reelle verdens bias. Alligevel har blokbyggere nu enorm magt over, hvilke transaktioner der ender på Ethereum, hvilket giver dem mulighed for selektivt at udelukke adresser markeret af OFAC.

Top  Kommer Ethereum til at stige? - Populær trader forudsiger et 'gloriøst' udbrud

Sådanne magtforskydninger kan udgøre sikkerhedsrisici, og de spillere, som bliver centraliseret, får privilegeret adgang til ventende transaktionsdata, hvilket potentielt kan tillade dem at maksimere deres overskud gennem handelsstrategier, før transaktionerne tilføjes til blockchainen. Dette rejser yderligere spørgsmål om retfærdighed og gennemsigtighed.

Centraliseringens snigende indtrængen

Udover censur kan de centraliserende funktioner i få dominerende blokbyggere udgøre sikkerhedsrisici ifølge eksperter. Ethereum’s lederskab udforsker derfor måder at begrænse censurtendenser på, og Vitalik Buterin har foreslået opdateringer, der hæmmer blokbyggere og validatorer i at blokere transaktioner.

Udfordringen for Ethereum’s decentraliserede ethos kan vise sig at være afgørende, idet fællesskabet bliver nødt til at konfrontere vanskelige spørgsmål om grænserne og fremtidens retning for teknologien. Svarene kunne forme Ethereum’s evne til at udvikle sig og samtidig bevare de principper, den blev grundlagt på.

Hold dig informeret med Ethereum News

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button