AltcoinsEthereum

Fantom Foundation sænker kravene til Validator-selvstændig med 90 %: Hvad betyder det for sikkerheden og ydeevnen?

I en betydelig bestræbelse på at styrke sikkerheden i deres Layer-1 blockchain-netværk har Fantom Foundation formået at sænke kravene til selvindsats for validatorer med utrolige 90 %.

Denne betydningsfulde beslutning følger en styreafstemning, der blev afsluttet i juni 2023. Fantom (FTM) har sænket indsatsgrænsen fra 500.000 til 50.000 FTM, hvilket svarer til en værdi på omkring 19.500 amerikanske dollars ved aktuelle markedspriser.

Hovedmålet med denne markante nedsættelse af indsatskravene er at øge sikkerheden i Fantom-netværket samtidig med at forbedre tilgængeligheden for personer, der ønsker at blive validatorer.

Ifølge foundationen vil denne bevægelse gøre det markant sværere for ondsindede aktører at lancere angreb mod Fantom-netværket. En højere antal validatorer betyder mere distribueret kontrol og bedre forsvar mod potentielle trusler.

Fantom-validatorer spiller en central rolle i netværket ved at bunte transaktioner og dele dem med andre validatorer. Finaliteten i Fantom-netværket opnås, når mindst to tredjedele af netværkets validatorer opnår en konsensus.

En væsentlig forsikring fra Fantom Foundation er, at stigningen i antallet af validatorer ikke vil føre til en langsommere netværk. Så længe nye validatorer arbejder med high-end hardware, forbliver netværkets præstation uhindret og fastholder sin imponerende tidsramme på 1–2 sekunder for finalitet.

Fantom Foundation understregede, at en nedsættelse af indsatskravene ikke vil påvirke sikkerheden. Validatorens beføjelse til at bekræfte transaktioner er direkte proportional med det beløb, de indsætter, og ikke antallet af validatorer, de opererer.

For at illustrere dette punkt forklarede Fantom, at en validator med en indsats på 1 million FTM har den samme evne til at bekræfte transaktioner som tyve mindre validatorer med hver en indsats på 50.000 FTM.

Top  Discover the Strong Performance of Ethereum Liquid-Staking Solution Lido DAO (LDO) Among Top-100 Altcoins

Fantom har i øjeblikket 58 validatorer ifølge Fantoms block-udforsker, der sikrer dens netværk. Ethereum, den største Layer-1-platform for smarte kontrakter, har over 1,1 millioner validatorer.

For tre måneder siden oplevede Fantom Foundation en sikkerhedshændelse, da deres officielle hot wallet blev kompromitteret, hvilket resulterede i et tab på 550.000 amerikanske dollars. Stiftelsen reagerede dog hurtigt på hændelsen og mindskede potentielle risici øjeblikkeligt.

Som en prisværdig gestus belønnede Fantom Foundation en sikkerhedsforsker med 1,7 millioner amerikanske dollars, der identificerede en yderligere potentiel risiko relateret til hackingen og straks alarmerede stiftelsen.

Denne proaktive tilgang hjalp med at mindske skaden, der kunne have ført til et tab på 170 millioner amerikanske dollars.

Hold dig informeret med Ethereum News

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button