AltcoinsEthereum

IOTA og partnere lancerer ny KYC-løsning for digitale identiteter

Die ITOA Stiftung og det nye initiativ “KYC Done Right With IOTA”

Die ITOA Stiftung har i årevis beskæftiget sig med emnet digitale identiteter, og nu gør de sammen med fire partnere et nyt forsøg på at implementere identitetsverifikation (KYC) på en lovlig måde i Web3.

Baggrund

På udkig efter lovende anvendelsesmuligheder vender IOTA sig igen mod emnet digitale identiteter. Stiftungschef Dominik Schiener promoverer initiativet “KYC Done Right With IOTA”. I en tilhørende blogpost bliver partnerne til projektet, IDnow, walt.id, SPYCE.5 og Bloom Wallet, præsenteret.

Udfordringen

I EU og andre steder bliver reglerne for kryptohandel skærpet, med fokus på bekæmpelse af hvidvaskning af penge og finansiering af terror. Derfor implementeres foranstaltninger, der f.eks. kræver, at pengeoverførsler på mere end 1.000 euro entydigt kan tilknyttes private eller juridiske personer, selvom de kommer fra selvforvaltede wallets. Her vil IOTA nu sammen med deres partnere etablere en bekvem og praktisk løsning.

Konceptet

IDnow udfører den indledende identitetsverifikation online, hvor navn, fødselsdato, adresse og andre personlige oplysninger kan fastholdes. walt.id genererer derefter en unik token i IOTA-format baseret på disse verificerede oplysninger, og Bloom Wallet lagrer denne identitetstoken.

IOTA ID – ny standard eller gammel vin på nye flasker?

I slutningen af 2021 havde IOTA allerede fortalt om et vellykket pilotprojekt om digitale identiteter sammen med den hollandske de Volksbank. Også i forbindelse med Covid-pandemien ønskede IOTA at blive inddraget i udstedelsen og valideringen af testcertifikater. Stiftungchef Schiener glæder sig allerede over, at den nye KYC-løsning vil gøre det lettere for investorer at handle inden for IOTA-økosystemet. Men sandheden er, at der er hård konkurrence på området for digitale identiteter, hvor it-kæmper som Microsoft og Ethereum allerede er aktive. Det er svært at forestille sig, at IOTA med deres mindre kendte samarbejdspartnere pludselig kan sætte en ny standard her.

Top  BONK falder med 33% fra rekordniveau - er det tid til at sælge?

Hold dig informeret med Ethereum News

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button