AltcoinsCardanoDeFiDogecoinEthereum

Kryptoindbrud: Layerswap ramt af domænekapring og phishing-angreb – Lover at refundere brugerne

Layerswap ramt af domain hijacking og phishing-angreb, lover at refundere brugere

På platformen Layerswap, der letter cryptocurrency-overførsler mellem centraliserede børser og lag-2-blockchains, blev der begået et domain hijacking-angreb, der resulterede i et phishing-angreb, der stjal cirka $100.000 værd af crypto-aktiver fra omkring 50 brugere.

Den 20. marts kl. ca. 19:40 UTC blev det bemærket, at Layerswaps domæne layerswap.io var genstand for et stort sikkerhedsbrud. Angrebet startede, da ondsindede aktører kompromitterede Layerswaps GoDaddy-konto, hvilket tillod dem at ændre domænets DNS-indstillinger. Domain-hijacking tillod hackere at omdirigere trafikken til et phishing-site, når brugere forsøgte at få adgang til Layerswaps hjemmeside.

Angriberne ændrede også domænens ejers e-mailadresse, hvilket gav dem fuld kontrol over DNS og tilknyttede e-mailtjenester. Denne uautoriserede adgang førte til et forsøg på at nulstille Layerswaps X-konto-adgangskode kl. 19:42 UTC. Nulstillingsprocessen for adgangskoden til X-kontoen krævede ikke totrinsbekræftelse (2FA).

Takket være 2FA på Layerswaps X-konto-login forhindrede dette både firmaet og angriberne i at få adgang til kontoen på trods af nulstillingsforsøget. Imidlertid resulterede kompromitteringen af domænet i, at der blev vist et phishing-site for brugerne, hvilket førte til, at cirka 50 personer faldt offer for svindlen og samlet set mistede ca. $100.000 værd af aktiver.

Kl. 19:45 kontaktede Layerswap straks GoDaddy Support for øjeblikkelig bistand. Imidlertid oplevede de forsinkelser i svaret. GoDaddy indikerede oprindeligt en svartid på 12 timer, som senere blev reduceret til 3 timer. Dette forsinkede svar fra domæneregistraren tillod hackeren at opretholde kontrollen over domænet i en længere periode.

Top  Stigende interesse for altcoins driver sydkoreansk kryptohype - rapport

Kl. ca. 22:21 modtog Layerswap instruktioner fra GoDaddy om at nulstille kontoadgangskoden. Imidlertid, da de forsøgte at nulstille adgangskoden, fandt de kontoen låst, og angriberne havde endnu engang ændret e-mailadressen, der var tilknyttet kontoen.

Til alt held havde Layerswap genindvundet adgang til deres GoDaddy-konto kl. 23:07 UTC. Dette tillod dem at ophæve hackerens ændringer og få kontrol over deres domæne.

I respons til konsekvenserne for de berørte brugere har Layerswap truffet proaktive foranstaltninger. Virksomheden refunderer fuldt ud de berørte brugere og tilbyder yderligere 10% som kompensation for ulejligheden forårsaget af sikkerhedsbruddet.

Crypto Svindlere stadig aktive: $46 millioner tabt i februar trods færre store ofre

Ifølge en rapport fra Cryptonews afslørede det anti-svindel-løsningsselskab Scam Sniffer, at februar 2024 blev vidne til et betydeligt tab på $46,86 millioner i kryptovaluta på grund af svindel. Rapporten fremhævede, at over 57.000 personer blev ofre for forskellige phishing-svindelnumre i løbet af denne periode. Interessant nok var der en markant 75% nedgang i ofre, der mistede over $1 million sammenlignet med januar 2024.

Blandt de samlede tab tegnede Ethereum-mainnet sig for mere end $36,2 millioner, hvilket udgjorde 78% af de samlede udnyttelser i februar. Derudover udgjorde Ethereum-blockchain-brugere den største gruppe ofre og nåede op på 25.029 personer.

Det er værd at bemærke, at der den 15. februar blev mistet mere end $6,2 millioner i digitale aktiver på en enkelt dag, hvilket indikerer en mærkbar stigning i svindelaktiviteter den dag.

I marts stod det decentrale finansierings (DeFi) aggregator ParaSwap over for en betydelig sårbarhed i deres nyimplementerede Augustus v6-kontrakt. Selvom ParaSwap øjeblikkeligt handlede for at rulle v6-kontrakten tilbage og advarede brugere om at træffe nødvendige forholdsregler, lykkedes det en hacker at hæve midler for cirka $24.000 fra fire forskellige adresser. Dette påvirkede 386 adresser og fik protokollen til at opfordre brugere til at rapportere eventuelle uregelmæssige tab af midler under den indledende undersøgelse.

Top  Ethereums nye projekt, Layer 2 Blast, tiltrækker opmærksomhed og over en halv milliard matcher

Hold dig informeret med Ethereum News

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button