AltcoinsCardanoDogecoinEthereum

Mantle Announces Launch of Liquid-Staking Protocol for Ethereum (ETH) with the Aim to Address Concentration of Stakes

Ethereum layer-2 project Mantle har netop annonceret lanceringen af deres nye flydende staking-protokol, Mantle LSP.

I en Twitter-opdatering mandag fortalte projektet, at Mantle LSP vil tillade brugere at deponere ETH og deltage i netværksstagedeltagelse gennem validator-noder.

Lanceringen af stakingtjenesten repræsenterer Mantles udvidelse efter implementeringen af deres Layer 2-netværk.

Det flydende staking-koncept, der muliggør, at brugere frigør deres kapital fra stakede aktiver, har vundet popularitet på Ethereum. Dette har dog resulteret i en koncentration af ETH-stake hos store udbydere som Lido, Coinbase og Binance. Mantle sigter mod at adressere dette problem ved at tilbyde en bredere vifte af løsninger.

Protokollen opstod fra et forslag i Mantle-governanceforumet i juli 2023 og har siden gennemgået en alfa-fase i oktober, efterfulgt af en tilladelsesløs fase for at udvide adgang og deltagelse.

Med lanceringen af Mantle LSP kan brugere stakede ether og modtage Mantle-staked ether (mETH) som en token, der repræsenterer deres stake.

“Koncentrationen af ETH-staking er et resultat af netværkseffekt gennem en tilbagemeldingscyklus af stigende navngenkendelse og anvendelsesområde,” sagde Jordi Alexander, Chief Alchemist hos Mantle. “Ved at fokusere på mETHs adoption i LSDfi både i Mantle-økosystemet og derudover og dets kapitaleffektivitet for at opretholde det højeste bæredygtige afkast, har Mantle LSP til hensigt at være en del af løsningen ved at skabe flere valgmuligheder for brugere.”

Siden sammensmeltningen med BitDAO i maj 2023 har Mantle akkumuleret en af de mest betydelige community-skatt i kryptorummet. Ifølge DeepDAO inkluderer deres skatkammer aktiver til en værdi af 470 millioner dollar i ether og over 200 millioner dollar i stablecoins.

Buterin udtrykker bekymring over stakingkoncentration

Ethereum-medstifter Vitalik Buterin har også tilsluttet sig koret af dem, der giver udtryk for bekymring over koncentrationen af magt blandt Ethereums flydende staking-udbydere. Lido, en prominent flydende staking-pulje, kontrollerer i øjeblikket over 32% af den stakede ether på Ethereum, med beholdninger fordelt på forskellige validatorer. Sammen med Rocket Pool er Lido en betydelig spiller i økosystemet, men Buterin har fremhævet behovet for mere robuste sikkerhedsforanstaltninger.

Top  BlackRock's Bitcoin ETF launch attracts both crypto experts and traditional investors

Buterin foreslog at udforske yderligere løsninger for at forbedre sikkerheden og decentraliseringen af flydende staking. Flere prominente flydende staking-udbydere har implementeret eller er i gang med at implementere en selvindskrænkelsesregel for at opretholde Ethereum-stakingsmarkedets decentrale karakter.

Reglen sikrer, at disse udbydere ikke ejer mere end 22% af Ethereum-stakingsmarkedet, hvilket kan hjælpe med at imødekomme bekymringer vedrørende den voksende centralisering af Ethereum-staking. Rocket Pool, StakeWise, Stader Labs, Diva Staking og Puffer Finance er nogle af stakingplatforme, der allerede har forpligtet sig til selvindskrænkelsesreglen.

Imidlertid har Lido Finance besluttet ikke at forpligte sig til selvindskrænkelsesreglen. Tilbage i juni fremsatte projektet et forslag om at pålægge en begrænsning på Lidos maksimale stake. Mindre end en halv procent af de afgivne stemmer var for selvindskrænkelsesreglen, mens dem der ejer mere end 99% af Lidos governance-tokens, LDO, stemte for, at protokollen ikke skal holde tilbage på sin vækst.

Coinbase, den næststørste stakingudbyder, holder kun en 8,7% markedsandel ifølge data fra Dune Analytics.

Hold dig informeret med Ethereum News

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button