AltcoinsCardanoDogecoinEthereum

Musée d’Orsay bryder nye grænser med On-Chain-udstilling og NFT-auktion

Musée d’Orsay Breaks New Ground with On-Chain Exhibition and NFT Auction

Musée d’Orsay, et berømt museum i Paris, bevæger sig ind i blockchain-verdenen og digital kunst med sin første nogensinde bestilling af en on-chain NFT-udstilling.

Museet er klar til at frigive en samling af tokeniserede kunstværker med titlen “The Convergence of Breath.”

Disse fem unikke NFT’er (non-fungible tokens), præget på Tezos-blockchainen, er resultatet af en fascinerende kunstinstallation og socialt eksperiment, der i øjeblikket er på display som en del af museets digitale tema-udstilling, “Le Code d’Orsay.”

Artwork by Agoria and Lescure Included in the Musée d’Orsay NFT Installation

Centrum for installationen, en stålskulptur ved navn “Sigma Lumina,” blev skabt i et samarbejde mellem den franske kunstner og DJ Sébastian Devaud, også kendt som Agoria, og kunstneren Johan Lescure.

Når skulpturen oplyses af det perfekte lys fra oven, kaster den et skygge, der afslører en QR-kode.

Nysgerrige museumsbesøgende, der scanner QR-koden, bliver dirigeret til at præge en unik Musée d’Orsay NFT, inspireret af andre impressionistiske værker, der er udstillet på museet.

Dog kan NFT’en kun genereres, hvis deltagerne puster ind i deres smartphones.

Dataene fra disse blæs, som hidtil har resulteret i over 2.000 “Sigma Lumina” NFT’er præget af museumsbesøgende, er blevet indsamlet og syntetiseret af Agoria og Lescure.

Kunstnerne har transformeret denne fælles ånde til en serie på fem unikke Musée d’Orsay NFT’er, hver repræsenterende en uge af udstillingens varighed.

Museums Continue to Engage With NFTs

Museer og kulturelle organisationer har engageret sig med NFT’er på forskellige innovative måder, hvor de udforsker deres potentiale for indtægtsgenerering, udvidelse af adgang til kunst og skabelse af dybdegående digitale oplevelser.

Top  WazirX går til politiet efter angreb: Politianmelder hændelserne

Sidste år annoncerede Centre Pompidou i Paris en udstilling med NFT’er fra CryptoPunks- og Autoglyphs-projekterne, blandt værker af 12 andre digitale kunstnere.

Desuden har museer som Bruce Museum og Institute of Contemporary Art i Los Angeles arrangeret diskussioner og forelæsninger med fokus på historie, teknologi og lovgivningsmæssige aspekter af NFT’er.

Museer har også udforsket NFT’er som en måde at skaffe midler og monetisere digitale samlinger på.

For eksempel lancerede British Museum en serie af NFT-postkort med Hokusai’s tryk i 2021, med et bemærkelsesværdigt salg af “The Great Wave” til 10,6 ETH (ca. $45.000 USD på det tidspunkt).

På samme måde solgte Uffizi Gallery en NFT af Michelangelo’s “Doni Tondo” for omkring $170.000, og State Hermitage Museum auktionerede tokeniserede versioner af mesterværker, herunder værker af Leonardo da Vinci, og genererede betydelige midler.

Hold dig informeret med Ethereum News

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button