Finanzen

Australiens Kryptoindustri står over for nye licensregler: CBDC-udvikling og ASIC-licensiering i fokus

Australiens centralbank prioriterer udviklingen af CBDCs i engros og starter projektet Acacia.

Den australske værdipapirtilsynsmyndighed ASIC introducerer et nyt kryptolicenssystem for at øge den regulatoriske klarhed og investeringsbeskyttelse.

Kryptovirksomheder i Australien skal nu erhverve licenser og overholde strengere standarder.

Reserve Bank of Australia meddelte for nylig, at de prioriterer udgivelsen af en digital centralbankvaluta (CBDC) til engros frem for en CBDC til detailhandel og nævnte, at der endnu ikke er klare forretningsmæssige beviser for sidstnævnte.

Derudover har banken forpligtet sig til et 3-årigt anvendt forskningsprogram om fremtiden for digital valuta i Australien med navnet Projekt Acacia.

Australiens kryptoindustri står over for nye licensregler

I en yderligere sammenhængende udvikling forbereder den australske værdipapirtilsynsmyndighed ASIC sig på at indføre et nyt licenssystem til landets kryptosektor. Dette skridt sigter mod at bringe digitale aktiver under den eksisterende australske finanslovgivning, hvilket kræver, at virksomheder, der opererer i kryptoindustrien, erhverver licenser.

Under et nyligt topmøde bekræftede ASIC-kommissær Alan Kirkland myndighedens planer og understregede, at flere kryptoaktiver allerede betragtes som finansielle produkter i henhold til australsk lov. Han forklarede, at den nye licensramme vil holde dem oppe i mod de samme standarder som traditionelle finansielle serviceudbydere. Dette vil give krypto-virksomheder den nødvendige klarhed om deres regulatoriske forpligtelser.

Som en del af den foreslåede regulering skal krypto-virksomheder, der opererer i Australien, ansøge om finansielle tjenestelicenser og sørge for at overholde standarderne for forbrugerbeskyttelse, gennemsigtighed og markedsadfærd. Kirkland understregede, at dette skridt vil skabe et mere sikkert og strengt reguleret krypto-miljø i landet.

ASIC-klassificering af kryptoaktiver

En central del af ASICs tilgang er klassificeringen af forskellige kryptoaktiver som finansielle produkter. Dette betyder, at de er underlagt de samme regulatoriske krav som traditionelle finansielle tjenester. Ved at gøre licensgivning obligatorisk signaliserer ASIC en hårdere hånd mod ulicenserede krypto-operationer med det formål at øge gennemsigtigheden og mindske risikoen for svindel eller misbrug i branchen.

Top  Ny opgraderet version af Angel Drainer krypto-dræneren lanceres og retter sig mod nye blockchains.

Dette skridt vil sandsynligvis have en betydelig indvirkning på den australske kryptosektor. Virksomheder skal nu navigere gennem licenseringsprocessen, opfylde strengere standarder og sikre, at deres aktiviteter er i overensstemmelse med Corporations Act. Selvom dette kan være en udfordring for nogle virksomheder, kan det skærpede tilsyn øge sektorens legitimitet og tiltrække flere institutionelle investorer.

ASICs nye licenssystem forventes at omformere det australske kryptolandskab ved at skabe mere regulatorisk klarhed, reducere uregulerede aktører og fremme et mere stabilt og sikkert krypto-økosystem. I mellemtiden understreger Reserve Bank of Australias fokus på CBDCs i engros og deres løbende forskning inden for digital valuta den stigende betydning af digitale valutaer i den australske finansverden.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button