Finanzen

Brasilianischer Drex-Koordinator plant kompletten Ersatz traditioneller Transaktionssysteme durch Blockchain

Fabio Araujo, der koordinator for Drex, det brasilianske CBDC, ser for sig, at dette netværk vil erstatte det nuværende nationale transaktionssystem og overføre alle midler, der i øjeblikket behandles af Reserveoverførselssystemet. Han forklarede dog, at dette ville tage noget tid, da omkostningerne ved en sådan migration ville være betydelige.

Drex-Koordinator ser fuldstændig erstatning af traditionelle transaktionssystemer med blockchain for sig

Mens de nuværende digitale centralbankvalutaer generelt betragtes som et supplement til fiat-valutaer og traditionelle elektroniske penge, stræber nogle lande efter at erstatte deres systemer fuldstændigt med disse værktøjer. Fabio Araujo, koordinator for Drex, det brasilianske CBDC-pilotprojekt, forestiller sig, at dette en dag vil ske i landet.

Vision for fremtiden

Mens Drex befinder sig i den anden fase af sit pilotprojekt, tror Araujo, at den underliggende teknologi kunne vokse sig så stor, at den ville erstatte Reserveoverførselssystemet (STR). Ifølge centralbanken betragtes STR som rygraden i det brasilianske finanssystem og administrerer afviklingen af penge-, valuta- og kapitalmarkederne mellem institutionerne, der har konti hos banken.

Araujo forklarede, at alle transaktioner ville blive udført inden for denne miljø. Med udviklingen af denne teknologi ville al forretning blive håndteret der.

Udfordringer og perspektiver

Men Araujo erkendte, at denne proces ikke skulle ske med det samme, da migrationen fra én teknologi til en anden indebærer betydelige omkostninger for institutionen. Migrationen fra internettet til blockchain er en dyr affære, påpegede han. I 2023 besad STR det tilsvarende beløb af Brasiliens BNP hvert 2,2. dag.

Top  Solana: Kryptowährung mit beeindruckendem Anstieg von 782 % – Was sind die Gründe und die Zukunftsaussichten?

Mens denne migration også ville pege på behovet for ny lovgivning for at håndtere processerne i det nye system, erkendte Araujo, at der i starten ikke ville blive indført regulering, da det er en ny teknologi, der anvendes i den eksisterende infrastruktur.

Samtidig slog Araujo fast, at dette system ikke ville have direkte forbindelse til ejendomsregistre, da banken ikke er interesseret i at håndtere disse operationer. Drex’s mål ville være at administrere og lette finansielle transaktioner.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button