Finanzen

CBD’er står over for modstand fra den amerikanske centralbank og senatoren – Kan det true dollarens fremtidige rolle?

I 2021 erklærede formanden for den amerikanske centralbank Jerome Powell, at udviklingen af en digital amerikansk centralbankvaluta har “meget høj prioritet” for regeringen. Dog ser det ud til, at udviklingen er blevet forsinket og nu står over for modstand.

Med et lovforslag fremsat af senatorerne Ted Cruz, Bill Hagerty, Rick Scott, Ted Budd og Mike Braun forsøger senatorerne at udfordre Federal Reserves myndighed til at oprette en CBDC. Lovforslaget, CBDC Anti-Surveillance State Act, hævder, at den kommende CBDC vil være programmeret til at overvåge borgerne. Nogle CBDC-modstandere har længe advaret om, at digitale aktiver vil blive centraliseret, hvilket giver de amerikanske myndigheder magt til at kontrollere og frys!ke disse aktiver når som helst.

Senatorerne Scott og Budd er bekymrede for privatlivets fred og ønsker at beskytte de amerikanske borgeres økonomiske privatliv. Budd sagde: “En CBDC ville give forbundsregeringen mulighed for at overvåge og kontrollere alle amerikaneres forbrugsvaner. Enhver indsats for at etablere en CBDC skal bekæmpes og stoppes, og derfor er jeg stolt af at tilslutte mig senator Cruz’s bestræbelser på at gøre netop det.”

Den kommende lovgivning ville, hvis den vedtages, forhindre Federal Reserve i at yde direkte banktjenester til enkeltpersoner og kræve specifik godkendelse fra Kongressen for enhver fremtidig udstedelse af en CBDC.

US-Notenbank bekymret over svindende rolle for dollaren

For nylig offentliggjorde bestyrelsen for den amerikanske centralbank et forskningspapir, der undersøger fordele og ulemper ved udstedelse af CBDCs. Ifølge Federal Reserve vil fremkomsten af en stor og stabil udenlandsk CBDC sandsynligvis ikke væsentligt påvirke dollarens evne til at gemme værdi, men dens rolle som betalingsmiddel kan dog blive negativt påvirket.

Top  Tokeny gibt Apex Group als seinen strategischen Investor bekannt und stärkt globale Tokenisierungsplattform im Finanzsektor

Forskerne tilføjer, at indførelsen af en digital dollar og andre digitale mønter kunne resultere i, at dollaren mister sin position som foretrukken international valuta. Forskerne skriver: “Afhængigt af designelementerne af andre CBDCs – eller stablecoins i fremmed valuta – er der en vis potentiel erosion af dollarens rolle som betalingsmiddel, hvis en amerikansk CBDC ikke udstedes eller har uattraktive designelementer.”

De kommende præsidentvalg kunne også påvirke den næste skridt for den digitale dollar. Donald Trump, der forventes at stille op som det republikanske partiets præsidentkandidat, har allerede meddelt, at hans regering ikke har planer om at udstede digital valuta.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button