Finanzen

Gemini Börse einigt sich auf Rückzahlung von 1,1 Milliarden USD an Kunden – Weiterer Ärger für die Krypto-Börse droht

Gemini’s aftale med NYDFS om tilbagebetaling af 1,1 milliarder USD til Earn-kunder

Gemini-børsen har indgået en aftale med New York Department of Financial Services (NYDFS) om at tilbagebetale 1,1 milliarder USD til Gemini Earn-kunder. Disse kunder var ude af stand til at hæve deres midler under FTX’s sammenbrud.

Gemini vil tilbagebetale Earn-kunder

Gemini-kunder deltog i Earn-programmet for at modtage renter ved at deponere deres kryptoaktiver. Genesis, den nu lukkede krypto-kreditplatform, muliggjorde dette program.

Kun tre måneder efter FTX’s sammenbrud i november 2022, erklærede Genesis konkurs og frøs Earn-kundernes aktiver.

I en erklæring den 28. februar bekræftede Superintendent Harris fra NYDFS, at Gemini forsømte at udføre en tilbundsgående due diligence-undersøgelse af Genesis før deres partnerskab om Genesis Earn-programmet. Virksomheden skyldte Genesis for sammenbruddet.

“Gemini forsømte at udføre en due diligence hos en ureguleret tredjepart, der senere blev anklaget for omfattende svindel. Dette skadede Earn-kunder og forhindrede dem pludselig i at få adgang til deres aktiver, efter at Genesis Global Capital led en finansiel sammenbrud.”

Derudover pålægges virksomheden en bøde på 37 millioner dollar af NYDFS for

“Betydelige forsømmelser, der udgjorde en trussel mod virksomhedens sikkerhed og soliditet.”

Usikkerhed blandt kunder

Efter at brugerne ikke længere kunne hæve midler og fik nyheden om Genesis’ konkurs, spekuleredes der meget i, om de nogensinde ville se deres formue igen. Og hvis ja: Hvor meget ville de få tilbage?

I december 2023 rapporterede BeInCrypto, at Earn-brugere måske kun ville modtage 61 procent af værdien af deres kryptovalutaer fra den 19. januar 2023. Dette er datoen, hvor Gemini erklærede konkurs.

Top  Schweiz und Liechtenstein erleben enorm vækst inden for kryptovaluta - Ethereum topper listen med en markedsværdi på 273 mia. US-dollar

Ifølge rapporter var der endda forvirring om beskyttelsen af kryptoaktiver for Earn-kunder, hvor nogle troede, at de var beskyttet af FDIC.

I januar 2023 rapporterede BeInCrypto, at flere Gemini-kunder sagde, at børsen forsømte at skelne mellem FDIC-status for deres egne banksaldi af stablecoins og Geminis kundeprodukter.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button