Finanzen

Storbritannien bereder muligheden for indførelse af en digital centralbankvaluta, mens det afvejer innovation og regulering

I samarbejde med Bank of England har den britiske regering reageret på en omfattende høring om mulig indføring af en digital centralbankvaluta (CBDC), ofte kendt som digitalt pund. Denne initiativ er en del af regeringens bredere finansielle strategi og understreger engagementet i brugernes privatliv og kontrol over finansielle aktiver.

Konsultationen udført af det britiske finansministerium og Bank of England blev afsluttet i juni efter modtagelse af over 50.000 svar. Et hovedfokus for konsultationen var at tackle offentlige bekymringer vedrørende privatliv og pengestyring, som er af største betydning i den hurtigt udviklende digitale valutalandsskab. Regeringens reaktion tyder på en omhyggelig og afbalanceret tilgang, der tager hensyn til forskellige synspunkter og bekymringer fra interessenter.

Balance mellem innovation og regulering

Udforskningen af et digitalt pund sker, mens flere lande undersøger fordelene og risiciene ved CBDC’er. Især lande som Nigeria og Bahamas har allerede udstedt digitale valutaer, mens store økonomier som EU og Kina enten undersøger eller udfører pilotprojekter. Storbritannien indtager en forsigtig, men fremadskuende holdning i denne globale kontekst.

Sarah Breeden, viceguvernør for finansiel stabilitet hos Bank of England, understregede vigtigheden af tillid til enhver form for valuta, herunder digitale valutaer. Hun forklarede, at beslutningen om at indføre et digitalt pund i Storbritannien ville være vigtig for fremtiden for valutaen og at opbygning af tillid og offentlig støtte er afgørende.

Det foreslåede koncept for det digitale pund modtog generelt positiv respons og viser enighed med offentlige og erhvervsmæssige interesser. En endelig beslutning om udstedelse af et digitalt pund forventes dog mellem 2025 og 2026. Før dets indførelse skal det britiske parlament vedtage specifikke love for at sikre ordentlig tilsyn og forhindre regeringen i at programmere det digitale pund.

Top  Massive Investitionen für El Salvadors visionäre "Bitcoin City"

At sætte grænser og udforske funktioner

Det Treasury Select Committee, en tværpolitisk gruppe, der gennemgår finansministeriets arbejde, har foreslået, at det digitale pund bør have en holdningsgrænse svarende til den foretrukne øvre grænse på 3000 euro for banker. Imidlertid støtter Bank of England i øjeblikket en højere øvre grænse på 10.000 til 20.000 britiske pund (12.727,6 til 25.460,6 amerikanske dollars), som måske vil blive gennemgået i fremtiden. Denne holdning er i overensstemmelse med præferencerne hos mange akademikere og FinTech-udbydere, der enten støtter dette område eller ikke ønsker nogen begrænsning.

Derudover har udvalget foreslået, at det digitale pund bør have rente, en funktion som centralbanken ikke ønsker at implementere. Denne beslutning afspejler den komplekse balance mellem innovation og regulering og sikrer, at det digitale pund forbliver en sikker og brugervenlig tilføjelse til det britiske finanssystem.

Udforskningen af det digitale pund af Storbritannien understreger dets engagement i at forblive førende inden for finansiel innovation og samtidig fokusere på brugernes privatliv, kontrol og tillid. Den løbende dialog og omhyggelige overvejelse af forskellige perspektiver viser Storbritanniens engagement i at udvikle en digital valuta, der lever op til behovene og forventningerne hos dens borgere og verdensøkonomien.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button