Finanzen

Svensk forskning viser: Algorand og Hedera som modeller for digitale kronevalutaer

En svensk forskningsrapport om en digital krone som national valuta bruger også Algorand og Hedera som modeller til sine scenarier.

I øjeblikket har 130 lande undersøgt muligheden for at indføre en CBDC; disse lande repræsenterer 98 % af verdens BNP.

Den svenske Riks Bank har bedt Algorand og Hedera om at undersøge detailhandelsløsninger for projektet “E-Krona”, en digital krone. En rapport med titlen “Potentielle klimapåvirkninger af CBDC-modeller for detailhandel” undersøgte flere aspekter af projektet og angav, at det er designet som en token ved hjælp af blockchain-teknologi. Ifølge rapporten vil den svenske e-krone blive evalueret i tre forskellige modeller: som stærkt centraliseret, semi-centraliseret og decentraliseret.

For at undersøge strømforbruget af de tre koncepter blev Hedera brugt som model. Som et privat, tilladelsesfrit netværk har Hedera en Gatekeeping-strategi, der anvendes på et netværk med et begrænset antal bedre aktører.

Algorand blev brugt af Riks Bank til at repræsentere det decentrale design. Algorand fungerer som et tilladt netværk, hvor de deltagende aktører er godkendt som finansielle institutioner og klassificeret som sådan.

I øjeblikket undersøger cirka 130 lande, der repræsenterer 98 % af verdens BNP, CBDC, hvoraf 64 af dem befinder sig i en avanceret fase. Indtil videre har 11 lande indført en CBDC. Også Kinas omfattende pilotprojekt har nået cirka 260 millioner mennesker. Interessant nok blev blockchain-platforme som Hedera, Algorand osv. anvendt som underliggende teknologi til denne operation.

Ved redaktionens afslutning var prisen på Algorand (ALGO) $0,134, efter at den var steget med 1,4 % i de sidste 24 timer. Hedera (HBAR) blev handlet til $0,067, efter at den var faldet med 0,2 %.

Top  Polkadot-Ökosystemet viser fremskridt med aktivering af agile kernzeitzuweisung og opdatering af Polkadot-Relay-Chain Configuration

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button