Krypto News

Aktiemarkedet svækkes i lyset af voksende bekymringer over USA’s forbrugerprisstigninger – men ZEW-konjunkturoptimismen viser tegn på lys forude.

Aktiemarkedet i Frankfurt viser svaghed

Det tyske aktiemarked oplevede en svag dag, da investorerne udviste forsigtighed på baggrund af de kommende amerikanske forbrugerpriser for januar. Disse priser forventes at sende stærke impulser, i modsætning til de bedre end forventede ZEW-konjunkturer i Tyskland, som reelt set ikke bevægede markedet meget.

Forventninger til konjunkturerne i Tyskland forbedres

Ifølge Zentrum für Europäische Wirtschaftsforschung (ZEW) forbedrede konjunkturerne for februar sig for de tyske finanseksperters konjunkturer for syvende måned i træk. Ekspertene fra den nederlandske storbank ING ser “tegn på optimisme” i stemningsdataene. Dette viser, ifølge dem, at der stadig er et “lys for enden af ​​den meget lange tunnel”.

Kommende amerikanske forbrugerpriser kan påvirke markedet

Det vigtigste for investorerne er dog de kommende inflationsdata for den amerikanske økonomi, da disse er en afgørende faktor for den monetære politik for den amerikanske centralbank, Federal Reserve. I marts 2021 var inflationen i USA sidst under tre procent. For januar forventes nu en sats på 2,9 procent, efter at priserne i USA om sommeren 2022 steg med en sats på over ni procent. Derfor kan markedet og dermed også DAX blive betydeligt påvirket af inflationsudviklingen i USA.

Aktieudviklinger i Frankfurt

På markedet i Frankfurt steg Rheinmetall-aktien med 2,8 procent, mens Hensoldt steg med 3,4 procent og Børsnoteringen Renk steg endda med 18,5 procent. Til gengæld faldt Siltronic-aktien med 7,4 procent på grund af forventninger om et markant fald i virksomhedens operationelle fortjeneste på grund af vedvarende svag efterspørgsel.

Top  Cash-Mania: Wie Anlageklassen von Kapitalzuflüssen profitieren und warum Bitcoin zurückliegt

I SDax oplevede Norma Group en stigning på 5,4 procent efter offentliggørelsen af et kvartalsregnskab, der var bedre end forventet. Derudover steg Thyssenkrupp Nucera med 1,5 procent efter offentliggørelsen af virksomhedens regnskab, som viste en kraftig vækst i det første kvartal af det finansielle år.

Tui ser positivt på fremtiden

Uden for Dax-familien steg Tui med 2,7 procent på grund af en voksende rejseefterspørgsel, hvilket får koncernen til at se frem til en forretning som før COVID-19 pandemien. Derudover vil aktionærerne stemme om at trække sig fra børsen i London til næste generalforsamling, hvilket, hvis det bliver vedtaget, ville medføre, at virksomheden igen er noteret på børsen i Frankfurt og ville have mulighed for en snarlig tilbagevenden til MDax.

De præsenterede data er indsamlet fra dpa-AFX og repræsenterer den seneste udvikling på aktiemarkedet i Frankfurt.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button